Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına ve özgür basını susturmaya yönelik operasyonlara tepkiler sürüyor. Bugün ve Kanaltürk’ün bulunduğu binaya çok sayıda siyasetçi ve gazeteci geldi.

Özgür basına destek için gelenler arasında CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Eren Erdem, MHP’li Celal Adan, Mehmet Aslan, Fuat Çakıroğlu, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, HDP Milletvekili Garo Paylan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, Gazeteciler Hasan Cemal, Ali Tezel, Nazlı Ilıcak, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar ve birçok isim vardı.

Bina önünde toplanan yüzlerce vatandaş da hem el konan medya organlarına hem de destek için gelenlere sloganlarla ve alkışlarla destek verdi. Vatandaşlar İstiklal Marşı’nı okuyarak, özgür basına sahip çıkacaklarını duyurdu. Ayrıca siyasetçiler ve görevliler, provokasyonlara karşı vatandaşları sık sık uyardı ve sakin davranmaları çağrısında bulundu.