Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden giriş yaptıktan sonra ailesiyle Kahramanmaraş Hoca Ahmet Yesevi Lisesi'ne yerleştirilen Hasne Muhammet, 2012'de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Özgürlüğün timsali olması için adı "Türkiye" konulan bebek, Kahramanmaraş'taki çadır kente 3 yaşına girdi. Ailesiyle yaşamını çadır kentte sürdüren Türkiye, oyuncaklarıyla özgürlüğün tadını çıkarıyor. 

Suriye'de dünyaya gelen kardeşlerine göre biraz da kilolu olan Türkiye, dost ülkenin imkanlarıyla büyüyor.

- "Özgür bir ülkede yaşamanın tadını çıkartıyor"

Baba Ahmet Şair, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığındıkları ülkenin adını kızlarına vermekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kızlarının Türkiye'de doğmasını Allah'ın bir hediyesi olarak gördüklerini vurgulayan Şair, "Kızımın Türkiye'de dünyaya gelmesi bizim için bir şans.  Allah korusun Suriye'de doğmuş olsaydı daha zor şeyler bizi bekliyordu. Burada yaşaması Suriye'den daha güvenli. Hamdolsun sağlığı sıhhati yerinde, kardeşleriyle oynayıp büyüyor. Özgür bir ülkede yaşamanın tadını çıkartıyor. Türkiye'ye ne kadar teşekkür etsek az" dedi.

- "Çocuklarım Türkiye'de özgür ve mutlular"

Anne Hasne Muhammet de Türkiye'de özgür bir şekilde yaşadıklarını ancak vatan hasretinin hiç dinmediğini söyledi.

İkisi erkek 4 çocuğu olduğunu dile getiren Muhammet, "Türkiye'ye ilk geldiğimizde bize gösterilen kardeşlik ve yardımlardan çok etkilendik. Bundan dolayı çocuğumuzun adının 'Türkiye' olmasına karar verdik. Çok şükür çocuklarım Türkiye'de özgür ve mutlular" diye konuştu.