Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 27 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı kınadı.

Dernekten yapılan açıklamada, "Son iki yıldır devlet destekli faşist DAİŞ çeteleri tarafından yakılıp yıkılan, YPG’nin ve ROJAVA halklarının direnişi ile çetelerden kurtarılan KOBANİ’nin yeniden inşası için Suruç’a giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonları (SGDF) üyesi gençlerin konakladığı AMARA Kültür Merkezine bugün sabah saatlerinde DAİŞ çeteleri tarafından alçakça bir bombalı saldırı gerçekleştirilmiş ve kesin olmamakla birlikte onlarca insanın hayatını kaybetmesine ve yine onlarca insanın yaralanmasına sebep olunmuştur.

AKP Hükümetinin Suriye iç savaşı boyunca cihatçı örgütlere verdiği destek, Rojava Devrimi’nin koşullarının oluşumu ve halkın öz savunma örgütlemesini tamamlamasından sonra özgün olarak Kürt halkının Rojava Devrimi ile elde ettiği kazanımları, DAİŞ ve benzeri vahşi örgütler aracılığı ile boğma ve yok etme politikasına dönmüştür.

DAİŞ ve arkasındaki güçler, Rojava’da aldıkları yenilgileri sivil halka yönelik vahşi saldırılarla Kuzey Kürdistan’a ve Türkiye topraklarına taşımak istemektedirler. Buradan AKP hükümeti ile devlet yetkililerini uyarıyoruz: Oynadığınız ateş, bugün ülke sınırlarına girmiş ve yakmaya başlamıştır.Derhal Rojava politikanızı gözden geçirip ülke içinde cirit atan bu çetelere karşı önlem alın; aksi takdirde Türkiye ve Kürdistan Suriye’deki acımasız savaşın alanı haline gelecektir.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği olarak bugün gerçekleştirilen alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor,şehit olan gençlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz. Rojava devriminin kazanımlarının korunması için tüm demokratik kitle örgütleri ve Kürdistan halkı ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna açıkça deklere ediyor ve tüm halkımızı 20.07.2015 tarihinde (bugün) saat 19.00 da İstanbul Taksim Tünel'e bu alçakça saldırıyı protesto için davet ediyoruz."