CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, yolsuzluk konusunda AKP’li 4 bakan için sürecin bitmediğini belirterek, “Milletvekillerinin, milletin karşısında vicdanlarını dinleyerek, bu 4 bakanı, ‘gidin yüce divanda aklanın’ demeleri ile son bulacaktır. O oylamada AKP milletvekilleri de vicdanlarının sesini dinlemelidir.” dedi.

Milletvekili Engin Özkoç, CHP Parti Meclisi Üyesi Sena Kaleli ve CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Dünya ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Engin Özkoç, Fransa’da yaşanan terör saldırısına değindi. Saldırıyı kınadıklarını belirten Özkoç, AKP’yi terör konusunda eleştirdi. Özkoç, "Biz komşularımızla sıfır problem diye başlanan Türkiye’de terörün karşısında olmak istediğimiz ve iktidara yakın olmak istediğimiz terör konusunda iktidarın muhalefeti ile karşı kaşıya kaldık. Terör konusunda iktidar başarısız oldu. Şuanda hiçbir komşusu ile barış için değil." diye konuştu.

AKP’li 4 bakanın yolsuzluk komisyonunda aklanması ve tapelerin imha edilmesi konusuna değinen Özkoç, sürecin bitmediğini, Meclis'te yapılacak oylamada vicdanları rahatlatacak karar çıkabileceğini söyledi. Özkoç, şöyle konuştu: "Söz milletimizin, oyları ile TBMM’ni götürülen AKP’li, CHP’li, MHP’li, HDP’li milletvekillerinin olacak. Milletin karşısında vicdanlarını dinleyerek, bu 4 bakanı, ‘gidin yüce divanda aklanın’ demeleri ile son bulacaktır. O oylamada AKP milletvekilleri de vicdanlarının sesini dinlemelidir. Yarın milletin huzuruna çıktıklarında, insanların gözlerinin içine bakarak, ‘onların yolsuzluk yapıp yapmadıklarını biz bilemeyiz ama onlar hukukun karşısına çıkıp aklanmalılar, bunun önünü biz açtık’ diyebilmeliler. Eğer bunu diyemezlerse, en az onlar kadar suçlu olacaklardır."

Hükümetin ekonomi politikalarının da eleştiren Özkoç, IMF’ye 22.1 milyar dolar borcun, başka yerlerden alınan borçlarla kapatıldığına dikkat çekerek, "2002 yılında 130 milyar dolar olan dış borç 2014 yılında 400 milyar dolara ulaşmıştır." şeklinde konuştu.