CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya’nın Serdivan İlçesi’ndeki Karadere’nin taşması sonucu oluşan selde, Gülderen Altınbulak'ın boğularak hayatını kaybetmesine tepki gösterdi.

Özkoç, yaptığı açıklamada, olayın meydana geldiği Aşağıdereköy’de, Karadere’nin taşması sonucu yıllar önce de bir kız çocuğunun sel sularına kapılıp kaybolduğunu hatırlattı. Bu köyün yüreğinin daha öncede yandığını ifade eden Özkoç, “Yaşanan acı ilk değil. Ben anlayamıyorum bir derenin ıslahı için ne gerekir. Yetkililer nasıl ikna edilir. Karadere her yağmurda bölgedeki insanların canını, malını, ekinini tehdit ediyor. Acılar, kayıplar yaşandığıyla kalıyor. Doğa olayıdır, afettir denilip geçiliyor. Ben yetkililerden cevap istiyorum: Bir annenin evinde otururken, çocuklarının gözü önünde sel suyuna kapılıp yaşamını yitirmesi, doğa olayı mıdır?” dedi.

Yaşananların ağır bir ihmal olduğunu dile getiren Özkoç, bu ağır ihmalin ocak söndürdüğünü, yürek yaktığını vurguladı. O derenin bir an önce ıslah edilmesi çağrısında bulunan Özkoç, şunları kaydetti: “Göz göre göre yaşadığımız bu acılara bir son verin. Meteoroloji uyarıyor bir haftadır, aynı gün de uyarı yayımladı. Dere taşacak olduktan sonra bu uyarı neye yarar. Bir gün öncesinden yapılabilecekler vardır, onlar da yapılacak tabii, yapılmalı. Ancak öncelikle bu dere ve risk yaratan diğer dereler bir an önce, bir program dahilinde ıslah edilmeli. İnsanlarımızı kaybettikten sonra, acıyla çare aramak yerine, göz göre göre on yıllardır orada duran tehdidi, tehditleri ortadan kaldırmalıyız.”