CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, domuz gribinin son birkaç haftada tüm ülkeyi sardığını ve 33 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Salgını kabul etmek ve aşılama başlatmak için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?" dedi.

Özkoç, yaptığı açıklamada, domuz gribi sebebiyle Sakarya’da önceki gün bir kişinin öldüğünü, bugün de 13 kişinin karantina altına alındığı bilgisini verdi. Son birkaç haftada Türkiye’de 33 kişinin domuz gribinden hayatını kaybettiğine dikkat çeken Özkoç, "Bu rakamı, Sağlık Bakanı açıklıyor ve 'yaygınlığı, salgın boyutunda değil' diyor. Biz de soruyoruz, kaç kişinin ölümü, bir hastalığı salgın kabul etmenizi ve önlem almanızı sağlar?" diye sordu.

'EL YIKAMAK YETERLİ DEĞİL, KÖKLÜ ÖNLEMLER ALINMALI'

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun domuz gribinden korunmak için sadece el yıkamayı, odaları havalandırmayı tavsiye ettiğini ve bu önlemleri sıraladığını vurgulayarak, "33 candan bahsediyoruz burada. Bir an önce köklü önlemlerin hayata geçirilmesi lazım. Bakanlığın stoklarında grip salgınında kullanılmak üzere yaklaşık 3 milyon doz aşı olduğu belirtiliyor. Bu aşılar ne zaman kullanılacak? Nasıl kullanılacak? Domuz gribine çare olabilecek mi? Parti olarak da Meclis gündemine getirdik, cevabını arıyoruz." açıklamasında bulundu.

Bugün Sakarya’da domuz gribi şüphesiyle müşahede altında tutulanlar içinde 7 çocuk ve bir de hamile kadın olduğunu anlatan Özkoç, "Vatandaşlarımızın canını daha fazla yakmayın. Tablo daha da ağırlaşmadan durumu ciddiye alın, salgını kabul edin, önlemleri hayata geçirin." çağrısında bulundu.