Adana’nın Tufanbeyli ilçesi Çukurkışla köyünde henüz tespit edilemeyen bir hastalık nedeniyle hayatını kaybeden Selahattin Özmen ve eşi Mine Özmen tabutlarıyla birlikte defnedildi. Yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verilen Özmen çiftinin hastalığını teşhisi için Adli Tıp’tan sonuç bekleniyor.

Yaklaşık 10 gün önce Tufanbeyli Çukurkışla köyünde Tahsin Özmen’e ait 4 inek bilinmeyen bir sebeple telef oldu. Birkaç gün sonra da Özmen ailesinden Zülfiye Özmen hayatını kaybetti. Önce kalp krizi sonucu öldüğü tahmin edilen Zülfiye Özmen köyde toprağa verildi. Daha sonra aynı aileden Selahattin Özmen ve eşi Mine Özmen’in hastalanmasının ardından şüpheler başka noktalara kaydı. Dün 53 yaşındaki Selahattin Özmen ve 49 yaşındaki eşi Mine Özmen’in da hayatını kaybetmesi üzerine Çukurova Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı konuyu araştırmaya başladı. Cenazelerden alınan örnekler Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek hastalığını sebebi araştırılmaya başlandı. Diğer akrabalardan ve yakınlarından alınan kan örnekleri temiz çıktı. İl Halk Sağlığı ekipleri köyde konuyla alakalı araştırmalarını sürdürüyor.

Selahattin ve Mine Özmen çiftinin cenazeleri hastalığını bulaşıcı olması ihtimaline karşın hayatını kaybettikleri Balcalı Hastanesi morgunda incelendi. Bugün de sabah saatlerinde özel bir ekip tarafından cenazeler sterilize edilerek tabutlara konuldu. Tabutlara çivilenerek aileye teslim edildi ve cenazelerin tabutlarıyla birlikte defnedilmeleri istendi. Cenazeleri teslim alan Özmen ailesi yakınları, il merkezine yaklaşık 4 saat mesafedeki Tufanbeyli ilçesi Çukurkışla köyüne götürdü. Burada yakınlarının gözyaşları arasında köy mezarlığında cenazeler tabutlarıyla birlikte defnedildi. Defin esnasında yakınlardan biri mezarlara kireç dökmek istedi, ancak diğer yakınları karşı çıktı.