Bir süredir tedavi gören ve önceki gün vefat eden gazeteci yazar Prof. Dr. Osman Özsoy ile Fatih Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. İsmail Özsoy'un babası Hacı Yaşar Özsoy'un cenazesi toprağa verildi.

Yakın çevresinde Yaşar Hoca olarak da bilinen Hacı Yaşar Özsoy 88 yaşında hayata veda etti. Hacı Yaşar Özsoy’un evinin önünde Kur’an okunup dualar edildikten sonra helallik alınmasının ardından cenaze namazı Bartın’a bağlı Kozcağız beldesi Merkez Camii'nde kılındı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı için caminin avlusu, Özsoy’a son görevini yapmak isteyen çok sayıda seveniyle doldu taştı.

Babasının cenaze namazını kıldıran Prof. Dr. İsmail Özsoy kendilerinin üzüntülü olmadığını sadece babasız kalmanın üzüntüsünü çektiklerini, babalarının dinine çok bağlı olarak yaşadığını, milleti ve ülkesi için hep dualar ettiğini, son nefesine kadar namazlarını hiç aksatmadığını, iyi bir yaşam için değil iyi bir ölüm için yaşadığını ifade etti.

"Vefat ettikten sonra beni siz yıkayıp kefenleyin" vasiyetini ağabeyi İsmail Özsoy'la birlikte yerine getirmenin mutluluğunu ifade eden gazeteci yazar Osman Özsoy, kardeşleriyle birlikte taziyeleri kabul ederek sevenlerinden dua istedi.

Özsoy kardeşlerin babaları Hacı Yaşar Özsoy’un cenaze namazına Bartın Müftü yardımcıları Rıdvan Karataş, Orhan Keskin, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Bartın TSO Meclis Başkanı Halil Çelen, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazından sonra Hacı Yaşar Özsoy’un naaşı Kozcağız beldesindeki Eskihamidiye köyü mezarlığına defnedildi.