CHP Genel Başkan Yarımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Türkiye'nin yılardır parlamenter demokrasi ile idare edildiğini, başkanlık sisteminin Türk insanını özgürleştirecek bir sistem olmadığını belirtip, "Aksine Türkiye’de otoriteleşmeyi arttırmak üzere birileri tarafından Türkiye’nin gündemine zorla sokulmak istemektedir." dedi.

CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan’ı il başkanlığı binasında ziyaret ederek bilgi alan Faik Öztrak başkanlığındaki CHP heyeti, Suriye ve Irak savaşlarının iş adamları üzerindeki etkilerini araştırmak için Organize Sanayi Bölgesinde toplantı yaptı. Çok sayıda iş adamının katıldığı toplantıda, tarımsal alanlarda elektrik kullanımına kolaylık sağlanması, bölgedeki, iş adamlarının daha çok desteklenmesi talepleri geldi. CHP’nin Kobani, Şengal ve Suriye’den göç edenlere yeteri kadar yardım yapmadığı ileri sürüldü.

CHP Heyeti Başkanı Faik Öztrak iş adamlarıyla yaptıkları toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin gündeminin başkanlık sistemi olmadığını söyleyen Öztrmak, “Türkiye yılardır parlamenter demokrasi ile idare edilmektedir. Ve parlamenter sistemi ile idare edildiği dönemlerde Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girmişti. Yine dünyanın en büyük 15 sanayi üreticilerden biridir. Özgürlükleri sürekli gelişmiş ve belli bir noktaya geldi. Tabi ki daha çok yol kat edilecek. Ama başkanlık sistemi Türk insanının özgürleştirecek bir sistem değildir. Aksine Türkiye’de otoriteleşmeyi artırmak üzere birileri tarafından Türkiye’nin gündemine zorla sokulmak istemektedir. Bugün Türkiye’in gündemi iştir, aştır, daha fazla özgürlüktür.” dedi.