Başkanlığını gazeteci yazar Hasan Cemal'in yaptığı Bağımsız Gazetecilik Platformu P24, Avrupa Birliği Komisyonu ve Ljubljana merkezli Barış Enstitüsü’nün destekleriyle Batı Balkanlar ve Türkiye’de araştırmacı gazeteciliği desteklemek üzere başlatılacak olan 'AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’nün ilkini düzenliyor.

T24 internet sitesinde yer alan haber şöyle: “AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülü-Türkiye’nin uygulanmasında bölgesel ortak olan P24, 1 Ocak – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında özellikle Türkiye’de yetkinin kötüye kullanılması, temel haklar, yolsuzluk ve/veya organize suçlar konusuna odaklanan toplumsal konuları konu alan yayınların aday çalışma olarak iletilmesini bekliyor.

Odak özellikle, kamu yararını ilgilendiren ve haberciliğin yapılmaması halinde gün ışığına çıkamayacak nitelikteki yayınlarda olacak..

Türkiye merkezli yazılı basında, radyo, televizyon veya online ortamda veya bunların bir kısmında yayımlanmış olan tüm araştırmacı gazetecilik örnekleri yarışmaya katılabilir.

Gazeteciler yarışmaya bireysel olarak veya bir ekiple birlikte aday gösterilebilir. Gazeteciler, kendi çalışmalarını aday göstermeleri yönünde teşvik edilmekte.

Söz konusu ödül 2015 yılında 10 bin Euro’luk toplam ödül içinden verilecek.

Türkiye’den en fazla 3 en iyi çalışma ödüllendirilecek.

- Bireysel çalışmalara yönelik ödül miktarı 3 bin ila 5 bin Euro arasında değişiyor..

- Benzer ödüller, katılımcı yedi ülkede de verilecektir. Tüm kazananlar arasından seçilecek olan bir çalışma sahibi ise The Guardian Foundation tarafından Londra’daki The Guardian/Observer’a bir çalışma ziyaretine davet edilecek.

Katılımla ilgili talimatlara ve formlara ulaşılabilecek web sayfası: http://www.platform24.org
Başvuru süresi: 12 Nisan 2015 - 12 Mayıs 2015. Daha fazla bilgi için: [email protected]