Bursa’da, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği padişah türbelerine artık ayakkabı ile girilemeyecek.

Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin türbesi başta olmak üzere, şehirde bulunan 6 padişahın türbesinden 5'ini halı ile kapladı. Çekirge Mahallesi’nde bulunan, Osmanlı’nın savaş meydanlarında şehit edilmiş tek padişahı Sultan 1 Murad Hüdavendigar’ın türbesi ile Yıldırım Beyazıt, 2. Murad ve Çelebi Mehmet’in türbesi Yeşil Türbe’nin zeminine turkuaz renkte halılar döşendi. Böylelikle, türbe ziyaretlerinin ayakkabı ile yapılmasının önüne geçilmiş oldu. Orhan Gazi türbesinin zeminine de ilerleyen günlerde halı kaplanacağı öğrenildi.

Türbe ziyaretleri sırasında ayakkabılarını çıkarmak zorunda kalan ziyaretçiler, yeni uygulamadan oldukça memnun. Bu şekilde ziyaretin daha nezih şekilde gerçekleştiğini düşünen vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ailesi ile birlikte Çanakkale Biga’dan Bursa’ya gelen Cemil Sarıtaş, Osman Gazi türbesini ziyaret etti. Sarıtaş, türbenin halı ile kaplanmasının çok yerinde olduğunu söyledi. Sarıtaş, “Çok iyi olmuş. Ayakkabılarımızı dışarıda çıkartıyoruz. Daha temiz bir ortam oldu. Ayakkabı ile girince her taraf batıyordu.” diye konuştu.

Kayseri’den gelen Fatih Şimşek ise “Halı iyi olur. Çünkü ayakkabı ile yere basıyoruz. Böyle güzel bir yere ayakkabı ile girmemiz doğru değildi.” dedi.