Pak Eğitim İş Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran, okul ve dershanelere hukuksuz baskınları eğitime yönelik intihar saldırısı olarak niteledi.

Abdullah Kayışkıran yazılı değerlendirmesinde, çıkardığı hukuksuz yasalarla dershaneleri kapatmayı başaramayan AK Parti iktidarının, şimdi de polisiye yöntemlere yöneldiğini belirtti. Kayışkıran, “Anayasa Mahkemesi’nin 'dershaneler kapatılamaz' kararıyla gasp edilmek istenilen haklarına geri kavuşan eğitim kurumları, keyfi polis baskınları ve ağır mali cezalarla yıpratılmak, sindirilmek, hatta yok edilmek isteniyor.” dedi.

Kahramanmaraş'ta son yapılan TEOG, YGS ve LYS gibi sınavlarda gösterdiği başarıyla kalitesini bir kez daha tescillemiş bazı okul ve dershanelere düzenlenen baskınların da bu amaçla gerçekleştirilmiş algı operasyonu olduğuna dikkat çeken Kayışkıran şöyle devam etti: “Girdiği hukuksuzluk girdabından çıkmayı bir türlü başaramayan bir zihniyet, öyle anlaşılıyor ki AYM’nin kararını da bir fırsat olarak değerlendirip hukuka dönmek yerine, yeni yeni saldırılar peşinde koşmaktadır. Okullara ve dershanelere hukuksuz şekilde baskın yapmak, eğitime yönelik bir intihar saldırısıdır. Çünkü bu operasyonlar, sadece hedef olan kurumlara değil, en az onun kadar toplumun tamamına, hatta saldıranların kendilerine zarar vermektedir. Bu yol, yol değildir. Bu bir çıkmaz sokaktır. Buradan kimse kazanmıyor. Bu yolda ısrar edenler, ülkemize, milletimize, hatta kendilerine kötülük ediyorlar. Eğitim sistemimiz tahrip oluyor, yarınlarımızın teminatı çocuklarımız kaliteli eğitim imkanlarından mahrum ediliyor, bu müesseselerde çalışan binlerce emekçi işini kaybediyor, servet değerinde yatırımlar heba oluyor. Hukuksuzlukta ve milletiyle çatışmakta ısrar eden iktidarlar da bunun bedelini eninde sonunda ağır ödüyor, siyaset sahnesinden siliniyor. Bu nedenle, buradan açık bir çağrıda bulunuyoruz: Zararın neresinden dönülse kardır. Gelin, hukuku, demokrasiyi, eğitim ve teşebbüs hürriyeti gibi en temel insan hak ve hürriyetlerini, milletin tercihlerini hiçe saymaktan vazgeçin. Bu milletle savaşıp da kazanan yok. Dünyanın yarısı bir araya gelip savaştı, yine kazanamadı. Siz mi kazanacaksınız?”

“HUKUK BÜROMUZ ARACILIĞIYLA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Kayışkıran, bu kurumlarda herkesin çocuklarının eğitim aldığını belirterek, “Sendikamızın binlerce üyesi, bu kurumlarda çalışıyor. Buraların yıpratılmasına, itibar suikastine uğratılmasına ve her türlü hukuksuzluğa karşı, Pak Eğitim İşçileri Sendikası olarak gerekli cevabı hukuk önünde ve demokrasi zemininde vereceğiz. Dün kendileri tescilli terör örgütleriyle pazarlık edenlerin, güzide eğitim kurumlarımızı 'terör' kelimesiyle birlikte anma hainliğine, eğitim sistemimizin tahrip edilmesine, binlerce üyemizin ekmek teknesi olan okullarımızın, dershanelerimizin birilerinin kin ve öfkesine kurban edilmesine sessiz ve seyirci kalmayacağız. Dershanelerin kapatılması girişiminde olduğu gibi, her türlü hukuksuzluğu yargıya taşıyacak ve hesabını soracağız. Bireysel veya kurumsal olarak hakkını arayacak olanlara da, hukuk büromuz aracılığıyla her türlü desteği vereceğiz.” açıklamasında bulundu.