Aksiyon-İş Konfederasyonu'na bağlı Pak Eğitim İşçileri Sendikası Balıkesir Şubesi'nin 1. olağan genel kurulu yapıldı. Tek listenin çıktığı kongrede, şube kuruculardan İsmail İnan başkan seçildi.

Genel kurula, üç il ve ilçelerinden sendika üyesi 70 delegeyle Pak Toprak İş Sendikası Genel Başkanı Ali Dolgunyürek katıldı. Pak Eğitim İş Sendikası'nın 2014 yılında kurulduğunu, hızla büyüyerek 20 ilde şube olmak üzere toplam 81 ilde örgütleştiklerini belirten Başkan İnan, 18 Mart 2015 tarihinde kurulan Balıkesir şubesinin, Manisa ve Çanakkale ile birlikte bin 400 üyesi olduğunu söyledi. Kendisinin de bir eğitimci olduğunu belirten Dolgunyürek, "Bugün burada, örgütlü ve demokratik sendikal mücadelemizin önemli görevlerinden birini yapıyor, Pak Eğitim İşçileri Sendikamız'ın Balıkesir şubesinin 1. genel kurulunu gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Pak Eğitim İş Sendikası insan emeğini merkeze alan, çalışanların hak ve özgürlüklerini koruyan, adalete dayalı, insan onuruna yaraşır bir çalışma hayatının ülkemizde tesis edilmesine katkı vermek amacıyla kuruldu. Sendika, eğitim çalışanlarının ve kurumlarımızın sorunlarının çözümü için kurulduğu ilk günden bu yana, son derece aksiyoner ve etkili bir sendikacılık yürüttü." dedi. Pak Eğitim İş Sendikası'nın, şu anda 25 binin üzerinde üyesiyle birikimine birikim katarak yoluna devam ettiğini söyleyen Genel Başkan Dolgunyürek, "Yeni bir sendika olmasına rağmen çok önemli hukuk mücadeleleri verdik. Bunlardan en önemlisi olarak gördüğüm, dershanelerin kapatılma girişiminde Anayasa Mahkemesi'nde müdahil olarak dershanelerin kapatılmasını öngören kanun maddeleri iptal edildi." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, Pak Eğitim İşçileri Sendikası Balıkesir Şubesi Başkanlığı'na İsmail İnan getirildi.