Pak Enerji İş Genel Başkanı Murat Bingöl, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bir aylık elektrik giderlerinin, asgari ücretle çalışan bin 202 işçi parasına denk geldiğini bildirdi.

Yazılı açıklama yapan Murat Bingöl, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yüksek elektrik giderinin toplumu rahatsız ettiğini belirtti. Bingöl, “Milyonlarca asgari ücretli açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilirken, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için bir şehrin enerji giderinin üzerinde fatura ödeniyor. Emekçiler bunun hesabını sorar.” dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Ali Demirçalı’nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bir aylık elektrik bedelinin 1 milyon 140 bin TL olduğunu açıkladığını hatırlatan Murat Bingöl, bir aylık elektrik giderlerinin bin 202 asgari ücretle çalışan işçi parasına denk geldiğini ifade etti. Türkiye’deki birçok şehrin elektrik giderinin dahi bu kadar olmadığını belirten Bingöl, “Milyonlarca emekçi kardeşimiz açlık sınırının altında bir gelirle çalışmakta, çoluk çocuğu mum ışığında ders çalışmaktadır. İnsanlarımız bu şartlara altında yaşarken, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 1 milyon 140 bin liralık elektrik tüketilmesini hangi vicdan kabul edebilir?” diye sordu.

Murat Bingöl, şunları kaydetti: “Sarayın elektrik faturasını Enerji Bakanlığı bile hesaplayamadı. Ülkemizde halen elektrik sıkıntısı çekilen beldelerimiz, köylerimiz var. Dikta rejimleriyle yönetilen ülkelerde bile böylesine yüklü faturaların ödendiği saraylar yoktur. Yoksul halkımızın alın terinden ödenen bu paralarda, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Biz Pak Enerji İşçileri Sendikası olarak milletimize ödettirilen bu ağır bedelleri kabul etmiyoruz. Emekçiler her türlü demokratik zeminde bunun hesabını soracaktır.”