Pak Medya İşçileri Sendikası (PAK Medya İş) Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu, son dönemde medyaya yapılan saldırıların artmasına tepki gösterdi. Topçuoğlu, “Hem hükümet tarafından hem iktidar tarafından özgür medyaya yapılan saldırılar var. Onun haricinde sivil olarak da vatandaşların yaptığı saldırılar var. Bu her iki saldırıyı da esefle kınıyoruz.” dedi.

Pak Medya İşçileri Sendikası (PAK Medya İş) Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu, medyaya yapılan baskınlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin kan gölüne döndüğünü dile getirdi. Sadece Doğu’daki terör örgütleriyle ilgili gelen şehitlerin ağlamak yerine ayrıca şehir eşkıyalarının türediğini ifade eden Topçuoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunu son 3 -4 gün içinde Hürriyet’e yapan sivil saldırılarla gördük. Hürriyet’e yapılan bu saldırı bir bakıma şunu gösteriyor: Bizim ve 'paralel yapı' diyerek suçlamış olduğu Hizmet Hareketi'ne karşı yaptığı bir terör ifadesi söylemi vardı. Aslında bu terörün şu anda Hürriyet’e yapılan saldırıyla kimin terörist olduğunu ulusal olarak ülkeye tanıtmış oldu. Bugün AK gençlik dedikleri gençlerin ve onun içinde bulunanların şehirde nasıl eşkıyalık yaptığını, nasıl teröristlik yaptığını herkes gördü. Özgür medyanın her zaman için yanındayız.”

"ÖZGÜR MEDYA OLMADAN DEMOKRASİ GELMEZ"

Bugün, hem hükümet tarafından hem iktidar tarafından özgür medyaya yapılan saldırılar olduğunu vurgulayan Topçuoğlu, “Onun haricinde sivil olarak da vatandaşların yaptığı saldırılar var. Bu her iki saldırıyı da esefle kınıyoruz. Her zaman için bizim özgür medyanın yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Türkiye kan ağlarken bazı medya gruplarını köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığını dile getiren Topçuoğlu, bunların ne kadar boş olduğunu bu ülkede yaşayan insanların bildiğini söyledi. Topçuoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Demokrasinin gereği olan özgür medyadır. Özgür medya olmadan demokrasi gelmez. Eğer ki demokrasi yoksa, özgür medya yoksa bu başta saydığım olayların hiçbirisine hesap soracak birisi çıkmaz. Şu anda şehit cenazelerine bile bazı medya gruplarını almıyorlar. Özgür medya gruplarını almıyorlar. Niye çünkü oradaki bir takım şeyleri şeffaf olarak göstermek istemiyorlar. Kendi karanlık oyunlarını gizlemeye çalışıyorlar.”