Pak Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, Ankara’da gazete ve televizyon çalışanlarıyla biraraya geldi. Programa katılan gazetecilere konuşan Aksiyon İş Başkanı Vedat Öztürk, ülkenin içinden geçtiği süreçte, gerek demokrasi ve hukuku gerekse de çalışanların haklarını savunma yolunun örgütlenmekten geçtiğini belirterek, her alanda olduğu gibi basın camiasında da sendikalaşmanın hayati önem taşıdığını söyledi.

Aksiyon İşçi Genel Merkezi'nde verilen akşam yemeğine başta Samanyolu, Zaman, Bugün, Bugün TV ve Aksiyon dergisi çalışanları olmak üzere, yazılı ve görsel basında görevli çok sayıda gazeteci ile birlikte Aksiyon İş Genel Başkanı Vedat Öztürk, Pak Petrol İş Genel Başkanı Mehmet Bakırcı, Pak Toprak İş Genel Başkanı Ali Dolgunyürek ve Pak Sağlık İş Genel Başkan Danışmanı Cuma Kılıç da katıldı.

Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, yaptığı konuşmada, ülkede medyanın içine düşürüldüğü tabloyu kabul edilemez olarak niteledi ve tüm gazetecileri mesleklerine sahip çıkmalarını istedi. Son yıllarda iktidar baskısı yüzünden sadece basın emekçilerinin haklarının değil özgür medyanın ve gazeteciliğin evrensel ilkelerinin tümüyle yok edilmeye çalışıldığını belirten Topcuoğlu, demokrasinin vazgeçilmezi olan gazetecilerin kendi haklarını savunamaz hale geldiğini ifade etti. Demokrasi, özgürlük ve emek mücadelesinin ayrılmaz bir bütün olduğunun altını çizen Topcuoğlu, “Elimizde sihirli bir değnek yok. Ancak sendika çatısı altında bir araya gelirsek, bu mücadelede etkili olabilir, sonuç alabiliriz.” dedi.

Topçuoğlu ve beraberindeki sendikacılar, asıl amaçlarının basın çalışanlarının sorunlarını bizzat kendilerinden dinlemek ve sendika olarak çözüm önerileri geliştirmek olduğunu vurgulayarak, sözü yemeğe katılan medya çalışanlarına bıraktı. Gazeteciler, gerek kendilerinin gerekse de diğer meslektaşlarının gazetecilik yaparken yaşadıkları güçlükler ve sektördeki hak ihlallerine ilişkin görüşlerini sendika yöneticileriyle paylaştı.