Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün, Akçakale’ye ilişkin bazı güvenlik kaygılarıyla ilgili kendisine soru yönelten gazetecileri gözaltına aldırmasına“OHAL Valiliği özlemi duyanlar, kendisine çeki düzen versin.” diye tepki gösterdi.

Başkan İsmail Topcuoğlu konu hakkındaki yazılı açıklamasında, Türkiye’nin 7 Haziran seçimlerinde antidemokratik, hukuksuz ve baskıcı anlayışa bir ihtarda bulunduğunu ancak buna rağmen özellikle özgür basına yönelik tehdit ve baskıların sürdüğüne dikkat çekti.

'VALİ, GAZETECİLERDEN VE KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLEMELİ'

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün, Akçakale’ye ilişkin bazı güvenlik kaygılarıyla ilgili kendisine soru yönelten gazetecileri gözaltına aldırdığını hatırlatan Topcuoğlu, şöyle devam etti: “Evrensel Gazetesi muhabiri Hasan Akbaş, Cumhuriyet yazarı Pınar Öğünç, gazeteciler Özlem Topçu ve Deniz Yücel, Vali’nin 'sorgulayın bunları, kim bunlar?' talimatıyla gözaltına alındı. Özgür basının görevini engellemeye yönelik bu tavrı kınıyoruz. Vali İzzettin Küçük, gözaltına aldırdığı gazetecilerden ve kamuoyundan özür dilemelidir. Gazetecilik bir kamu görevidir ve gözaltına alınan arkadaşlarımızın yaptığı iş, en az Sayın Vali’nin ki kadar önemli ve değerlidir. Bir valinin işi, gazetecileri hukuksuz şekilde gözaltına aldırmak değil, görev yaptığı şehrin huzur, barış ve güvenliğini sağlamak, bu konuda kafalarda soru işaretleri varsa bu sorulara cevap vermektir. Kendi göreviyle ilgili sorulara cevap veremeyenlerin yapması gereken, gazetecilere baskı uygulamak değil o görevi bırakmaktır.”

“HUKUK ÖNÜNDE YAPTIKLARI HER FİİLİN HESABINI VERECEKLERDİR”

Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu son seçimlerin, toplumun ülkeyi yeniden demokrasi dışı olağanüstü hallere sürüklemek isteyen anlayışlara geçit vermeyeceğini ortaya koyduğunu dile getirerek, “Buna rağmen hala OHAL Valiliği uygulamalarına özlem duyanlar ve kendisini tek parti valisi zannedenler varsa, biran evvel davranışlarına çeki düzen vermeli; antidemokratik, hukuksuz, keyfi ve baskıcı uygulamalardan vazgeçmelidir. Aksi takdirde, hukuk önünde yaptıkları her fiilin hesabını vereceklerdir.” dedi.