Pak Medya İşçileri Sendikası (Pak Medya İş) Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu, Suruç Sulh Ceza Hakimliği tarafından Suruç’taki terör saldırısına ilişkin yazılı ve görsel olarak getirilen yayın yasağına tepki gösterdi. Topçuoğlu, “Eğer hiç kimseden korkmuyorsanız, gizli saklı işiniz yoksa o zaman yayın yasağı koymaya da gerek yoktur. Her şey açıktır, şeffaftır. Demek ki siz burada halkınızdan, kendi milletinizden sakladığınız bir takım yanlış ve bunların da tasvip etmeyeceği işler yapıyorsunuz.” dedi.

Pak Medya İş Genel Başkanı Topçuoğlu, Cihan Haber Ajansı’na () Suruç ilçesinde yaşanan saldırıya ilişkin getirilen yayın yasağını değerlendirdi. Topçuoğlu, haber alma özgürlüğünün yok edildiğini dile getirerek, “Özgürlük ve demokrasi diyoruz bundan hiçbir eser yok, daha ne diyelim.” diye konuştu.

'GERÇEKLERİ NEDEN VE KİMDEN SAKLIYORSUNUZ'

İnsanların haber alma özgürlüğünün engellenmemesi gerektiğini söyleyen Topçuoğlu, haber alma özgülüğünün yasaklanmasını eleştirdi. Topçuoğlu, “Böyle bir haber varsa gerçekleri neden ve kimden saklıyorsunuz ya da gerçek olmayan bir şey mi var? Bu konuda artık söyleyecek bir şey yok.” diye tepki gösterdi.

'GİZLİ SAKLI İŞİNİZ YOKSA O ZAMAN YAYIN YASAĞI KOYMAYA DA GEREK YOK'

Yapılan yasaklanmaların dünya ve Avrupa ülkelerinde görülmediğini belirten Topçuoğlu, “Hukuksuzluk diz boyu. Haber almak ile ilgili gelen yasaklar 3’üncü dünya ülkelerinde belki görülebilecek hadiseler.” ifadelerinde bulundu. Haber alma yasağı getiriliyorsa orada gizli işlerin çevrildiğinin açıkça örneği olduğunun altını çizen Topçuoğlu, “Eğer hiç kimseden korkmuyorsanız, gizli saklı işiniz yoksa o zaman yayın yasağı koymaya da gerek yoktur. Her şey açıktır, şeffaftır. Demek ki siz burada halkınızdan, kendi milletinizden sakladığınız bir takım yanlış ve bunların da tasvip etmeyeceği işler yapıyorsunuz.” diye kaydetti.

'KENDİ YAPTIKLARI HATALARIN GÖRÜLMEMESİ İÇİN YAYIN YASAĞI GETİRİLİYOR'

Genel Başkan Topçuoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün bunların başlangıcı TIR'ların sevkiyatından itibaren yani aslında bunun biraz daha derinine inersek TIR'lara ulaşabiliriz. Kendi yaptıkları hataları, yanlışlıkları başkaları görmesin diye yayın yasağı getiriliyor. Böyle bir yayın yasağı da doğru bir şey değildir. İnsanlarımız olaylara tek gözle bakacak diye bir şart yok, herkes senin gibi düşünecek diye bir şart yok. Özgürlük ve demokrasiden yanayız. Yayın yasaklarının bu ülkeye getirdiği en büyük handikaplardan birisi de insanlarımız artık güven ortamı bulunmadığını ve bunalım geçirdiğini gösteriyor. Şuanda güven bunalımı var.”