Pak Sağlık İşçileri Sendikası (Pak Sağlık İş), İzmir Sulh Ceza Hâkimliği Savcısı Okan Bato’nun talebi üzerine, polis ekipleri ve maliye müfettişlerinin Türkiye Tabipler Vakfı’nın Şifa Üniversitesi merkez binası ile Bornova Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki vakfa ait yere baskın düzenlenerek arama yapılmasını kınadı.

Genel Başkan Danışmanı Cuma Kılıç tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin birçok yerinde 'Proje Mahkemeler' olarak nitelenen Sulh Ceza Hâkimlikleri aracılığıyla yapılan hukuksuz baskınlara İzmir’de bir yenisi eklendiğini, İzmir Sulh Ceza Hâkimliği Savcısı Okan Bato’nun talebi üzerine, polis ekipleri ve maliye müfettişleri, Türkiye Tabipler Vakfı’nın Şifa Üniversitesi merkez binası ile Bornova Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki vakfa ait yere baskın düzenleyerek arama yapıldığına dikkat çekti.

Baskında herhangi bir gözaltı olmadığı, ancak arama yapan polislerin bilgisayarların imajlarını alarak resmi belgelerde inceleme yaptığını kaydeden Cuma Kılıç, "Yapılan operasyonun meşru dayanaktan yoksun. Nedeni ise baskın yapılan vakfın 2008-2013 dönem faaliyetlerinin, 2 ay önce Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişleri tarafından denetlendiği, hiçbir eksiklik bulamadığı ve faaliyetlerinin onaylandığı ve Şifa Üniversitesi’nin de 3 ay önce YÖK denetiminden geçtiği bilinmektedir. Çalışanların sadece ve sadece sağlık hizmeti sunduğu İzmir Şifa Üniversitesi Hastanesine yönelik yapılan bu hukuk skandalını Pak Sağlık İşçileri Sendikası olarak kınıyor ve protesto ediyoruz." dedi.

Kılıç'ın açıklamasında her türlü verinin dijital ortamda yürütüldüğü, tüm kayıtların SGK, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı hatta istendiğinde emniyet birimleri ile anlık olarak paylaşıldığı sağlık kuruluşlarına yönelik bu türlü baskınların akıl ve izan ile izahı mümkün olmadığı, baskın nedeniyle kurumda herhangi bir sağlık hizmetinin aksamasından kaynaklanacak muhtemel hataların sorumlusunun, bu hukuksuzluğu yapanlar olduğu aktarıldı.

İzmir, Ege ve Türkiye'nin en başarılı eğitim ve sağlık kuruluşlarından olan Şifa Üniversitesi ve Şifa Sağlık grubuna yapılan hukuksuzlukların hesabının, er veya geç yine hukuk önünde sorulacağına dikkat çeken Kılıç, bu çirkin muamele karşısında susmayı tercih eden Sağlık Bakanlığını, YÖK’ü göreve çağırdı ve "Kendilerinden ivedilikle açıklama bekliyoruz. Eğitim ve sağlık hizmetinin sunulduğu saatlerde böyle bir baskın ve müdahaleyi ne ile izah edeceklerini merak ediyoruz." ifadesini kullandı.