Pak Sağlık İşçileri Sendikası Danışmanı Cuma Kılıç, 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik'in eşi uzman doktor Hatice Özçelik'in iş kanuna aykırı bir şekilde işinden uzaklaştırıldığını ve Vakıf Gureba Bezm-i Alem Üniversitesi Hastanesi’nin tutumunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Pak Sağlık İşçileri Sendikası Danışmanı Cuma Kılıç, Vakıf Gureba Bezm-i Alem Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Doktor Hatice Özçelik'in hukuksuz bir şekilde işinden çıkarıldığını vurgulayan Kılıç, ''Doktor Hatice Özçelik Hanımefendi'nin uğramış olduğu mağduriyetten dolayı buradayız. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polisin reddi hakim talebini kabul ettiği için tutuklanan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik’e yönelik yapılan linç hareketi maalesef devam etmektedir. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla başlayan hukuksuzluklara geçtiğimiz hafta itibariyle insanlık tarihinde, hukuk tarihinde ender rastlanan bir hukuksuzluğa daha şahit olmuş olduk. Anayasamızın 38. maddesi gereği 'cezai sorumluluk şahsidir' maddesine aykırı bir hukuk skandalıyla karşı karşıyayız. Bir hukuk adamı olan Hakim Metin Özçelik vermiş olduğu karardan dolayı önce açığa alınmış devamında hukuksuz bir şekilde tutuklanmıştır. Bu hukuksuzluk burada kalmamış Hakim Metin Özçelik’in evine kadar uzanmış sağlık emekçisi uzman doktor eşi Hatice Özçelik Hanımefendi Bezmialem Üniversitesi Hastanesi'nden hukuksuz bir şekilde işinden çıkarılmıştır.'' ifadelerini kullandı.

'İNSANLIK DIŞI MUAMELEYİ KABUL ETMİYORUZ'

'Pak Sağlık İşçileri Sendikası ve tüm sağlık camiası olarak bu durumu esefle kınıyor ve protesto ediyoruz' diyen Kılıç, ''İş Kanunu gereği hiçbir haklı fesih gerekçesi olmadan doktor hanıma yapılan bu insanlık dışı muameleyi kabul etmiyoruz. Özgür düşüncenin merkezi olması gereken üniversiteler bugün itibariyle ya biat et yada yok ol linç girişimine ortak yapılmaya çalışılmaktadır. Özel bir vakıf üniversitesi olan Bezm-i Alem Üniversitesi Hastanesi’nin bu tutumu kesinlikle kabul edilemez. Bir taraftan hipokrat yemini ederek görevini yapmaya çalışan bir hekimi ötekileştirerek işine son verip, diğer taraftan özgür düşünceli doktorlar yetiştirmeye çalışacaksanız bunun akılla izanla izah edilebilir bir tarafı yoktur.'' şeklinde konuştu.

'HUKUKSUZLUK DÜNYADA YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR'

Hekimlerin, hekim adaylarının ve sağlık çalışanlarının yanı sıra Türkiye ve Avrupa’nın bu hukuksuzluğu ibretle izlediğini belirten Kılıç, ''Bu hukuksuzluk sadece ülkemizde değil Avrupa’dan, dünyadan yakından takip edilmektedir. Dün başörtüsünden dolayı işi, eğitim hakkı elinden alınanlar bugün inancından dolayı fikirlerinden dolayı hatta kan bağından dolayı yukarıdan gelen emirlerle izole edilmektedir. Yukarıda Allah olduğunu inanan inançlı insanları bu şekilde yıldırmaya çalışmak beyhude meşguliyettten başka bir şey değildir.'' dedi.

Bezmialem Üniversitenin yöneticilerine seslenen Kılıç, ''Toplum önünde, adalet karşısında ve en önemlisi hak katında yaptığınız bu hukuksuzluğu savunabilecek misiniz? Yetiştirdiğiniz öğrencilerinize nasıl bir özgür düşünce aşılamayı düşünüyorsunuz? Hastanenize gelen hastalarınızıda bu şekilde ötekileştirecek misiniz? Bu şekilde davranabilecek misiniz? Hastanenizde görev yapan doktor Hatice Özçelik’i eşini sebep gösterip mesai bitiminde hiçbir gerekçe göstermeden savunmasını dahi almadan işten çıkararak hangi duygunuzu tatmin ettiniz? Aynı onurla yarın toplum karşınına çıkabilecek misiniz? Unutmayın ki hukuk herkese lazım.'' diye konuştu.

HUKUK ÇERÇEVESİNDE TÜM HAKLARIMI ARAYACAĞIM

Hukuk çerçevesinde haklarını arayacağını söyleyen Doktor Hatice Özçelik ise şunları söyledi: ''Bu bir hukuksuzluktur. Bu hukuksuzluk hem Türkiye’de hem de dünyada yankılanmıştır. Ben üniversite tarafından mağdur edildim. Bunun gerekçesi olarak ta yukarıdan talimat alındı şeklinden bana söylendi. Sonuç itibariyle hiç kimse savaşta dahi eşinden dolayı kadınlar ve çocuklar suçlanmadı, cezalandırılmadı. Fakat ben cezalandırıldım ve işimden atıldım. Hukuk çerçevesinde tüm haklarımı arayacağım.''