Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Soma'daki maden faciasına ilişkin "Büyük bir acıyla karşı karşıyayız. Allah'tan bir daha böyle bir acıyla bizleri karşılaştırmaması için dua ediyoruz" dedi.

Pakdil, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük'ü makamında ziyaret etti.

Buradaki konuşmasında Soma'daki maden faciasına değinen Pakdil, "Çok sayıda insanımız hayatını kaybetti. Millet olarak başımız sağ olsun. Büyük bir acıyla karşı karşıyayız. Allah'tan bir daha böyle bir acıyla bizleri karşılaştırmaması için dua ediyoruz. Ekmeği için mücadele verirken hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, geride kalan ailelerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Pakdil, hayatını kaybeden maden işçilerine sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu ve bunu da en iyi şekilde yapacaklarına inandığını söyledi.

Yerel seçimlerin ardından belediyecilikte yeni bir dönem başladığına işaret eden Pakdil,  Kahramanmaraş'ın da büyükşehir olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye başkanlarımız birbirini tamamlayıcı unsurlar olacaklardır. Onların uyum içerisinde yapacakları çalışmalar Kahramanmaraş'ın da çehresini değiştirecektir. Özel idarelerin yapacağı hizmetler de belediyelerimiz tarafından yapılacak. Seçilen belediye başkanlarının 5 yıllık görev süresi içerisinde büyük hizmetlere imza atacaklarına inanıyorum. Eğitim, ulaşım ve sağlık hizmetleri ile sanayi yatırımı konusunda seçim döneminde ne söz verdiysek onun arkasındayız."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Küçük de görev süresince güzel hizmetler yapmaya gayret edeceğini söyledi.