Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, kurban derilerinin toplanmasıyla ilgili olarak, "Bu deri kavgası yapay, suni, milleti huzursuz etmek için çıkarılan bir kavgaydı. Türkiye bugün uçak yapmanın arifesine geldi. Bir kısım ülkelerle bunun görüşmesi yapılıyor. Birilerinin derisiyle THK'nın uçak yapması söz konusu değil" dedi.

Pakdil, AK Parti Elbistan İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Türk milletinin dünyanın her yerinde bütün insanların bayram sevincini en iyi yaşaması için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirtti.

Yıllardır kurban bayramlarında yaşanan "deri toplama kavgası"nın bu yıl yaşanmadığını dile getiren Pakdil, şunları söyledi:

"Türkiye artık normalleşmek mecburiyetindedir. Geçmişte boş yere yapılan kavgalar nedeniyle enerjimizi boşuna tükettik ve birbirimizle mücadele ettik. Kurban bayramlarını hepimiz defalarca idrak ettik. Kurban Bayramı gelir, deri kavgası başlardı. Kurban sizin ama kurban derisinin üzerinde bir tekel vardı. Birileri, 'Siz kurbanı kesersiniz ama derisinin nereye verileceğini biz tayin ederiz' diyordu. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Bu sene ne deri kavgası var ne mücadelesi var. Bu deri kavgası yapay, suni, milleti huzursuz etmek için çıkarılan bir kavgaydı. Türkiye bugün uçak yapmanın arifesine geldi. Bir kısım ülkelerle bunun görüşmesi yapılıyor. Birilerinin derisiyle Türk Hava Kurumu'nun uçak yapması söz konusu değil."

Programa Belediye Başkanı Durmuş Küçük, belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, Ak Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve partililer katıldı.