Hedefe kendisini kilitlemesini bilen gençlerin başarıyı yakalayabileceğini ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Türkiye genç bir nüfusa sahiptir. Bu genç nüfusun hedeflerini iyi seçmesi, ülkemizi ileriye taşıyacaktır” dedi.

19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “(Hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgâr yardım edemez) sözü gençlerimiz için çok önemlidir. Türkiye devlet olarak kendisine 2023, 2053 ve 2071 yılı hedeflerini koydu. Gençlerimiz, evlatlarımız da kendilerine iyi birer hedef koymak durumundadır. Başarıyı yakalamanın en önemli kaidesi, hedefleri belirlemek ve bu hedefleri yakalama konusunda çalışmak ve çabalamaktır” dedi.  Nüfusun yüzde 16.6'sının gençlerden oluştuğunu belirten Pakdil açıklamasını şöyle sürdürdü:

“19 Mayıs ruhu Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını sağlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk ve onun yol arkadaşları 19 Mayıs 1919'da önlerine milli bir hedef koydular. Bu milli hedef,  Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasını ve millet egemenliğine dayanan, muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devletin kurulmasını sağlamıştır. Kurtuluş savaşının kazanılmasından sonra da yangın yerine dönen ülkemizin modernleşmesi için hedefler konulmuştur. Bu hedefler sayesinde ülkemiz sanayileşmiş, demir yolları ağları ile örülmüştür. İlerleyen yıllarda hedeflerden sapılmış, yeni hedefler konulamamıştır. Yeni hedeflerin olmaması milli iradeyi zedelemiş, demokrasi dışı yollara sapılmıştır. 2002 yılından itibaren ise Türkiye önüne koyduğu hedefler sayesinde bir dünya devleti haline gelmiştir. Hedefler ve yol haritası nasıl devletler için geçerli ise, insanlar için de geçerlidir. Gençlerimiz önlerine meşru hedefler koymalı ve ona ulaşmanın mücadelesini özgüvenle vermelidir.”

Güçlü ve aydınlık bir Türkiye'nin hedeflerini yakalamasının önündeki engellerin bir bir ortadan kaldırıldığını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Ülkemiz, artık açık bir toplum haline gelmiştir. Türkiye, sahip olduğu bu kazanımlarını daha ileriye taşıyacaktır. Bunu yaparken de Türkiye barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü temelinde yükselmeye devam edecektir. 2053 yılında inanıyorum ki, Türkiye, tekrar dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelecek, Türkçe de en çok konuşulan diller arasında ilk üç sırada yer alacaktır. Bunu yapacak olanlar ise şu anda eğitim ve öğretimini devam ettiren gençlerimizdir. Gençlerimiz, çocuklarımız en değerli milli hazinemizdir. Genç ve dinamik nüfus yapımızın devam ettiği sürece bu hedefleri yakalamak zor olmayacaktır. İhtiyarlayan, dinamik yapısını kaybeden, ümitleri olmayan bir Avrupa'yı düşündüğünüzde ne kadar avantajlı olduğumuz bir kez daha görülecektir” şeklinde konuştu.

Gençliğin iyi bir eğitime ihtiyacı olduğu sözlerine ekleyen Nevzat Pakdil, “Geçmişini iyice etüt eden, geleceği planlayan bu gençlik, dünyadaki gelişim ve dönüşümü gerçek anlamda yakalayacaktır. Milli ve manevi değerlerinden taviz vermeden, atasına, anasına, babasına, ihtiyarına, engellisine sahip çıkan bir gençlik bu ülkeyi en ileriye taşıyacaktır. Gençlerimize tavsiyem; Dünyayı anlamak için, gelişmeleri doğru yorumlayabilmek için, daha çok okumalı, araştırmalı, sahip olduğunuz bilgiyi sürekli güncellemeli, yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Teorik eğitimle, gerçek hayatı en iyi şekilde birleştirmelisiniz. Öncelikle kendinizi, daha sonra ise çevrenizi çok iyi tanımalısınız. Zihninizde kin ve nefret değil, sevgi ve dostluk olmalıdır. Affetmesini bilmeli, fakat çıkan olumsuz sonuçları da unutmamalısınız. Kısaca başarıyı yakalamak için hedefe kendinizi kilitlemelisiniz” dedi.