Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil Hocalı Katliamının yıl dönümü münasebeti ile açıklamalarda bulundu. Pakdil yaptığı açıklamada Hocalı'da gerçekleşen katliamın aradan 22 yıl geçmesine rağmen halen hafızalarda olduğunu ve bu katliamı yapanların uluslar arası mahkemelerde yargılanması gerektiğini belirtti. Pakdil şöyle devam etti. “ 1992 yılının Şubat ayının 25-ini 26-sına bağlayan gece Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde çok sayıda Azerbaycanlı sivil, Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından katledilmiştir.  Ermenistan'ın yüzleşmekten kaçındığı, ancak tarihte kanlı bir sayfa olarak yerini alan Hocalı Katliamı hiçbir zaman unutulmayacak, insanlığın vicdanındaki yerini ve tazeliğini her zaman koruyacaktır.

Milletimiz, Can Azerbaycan'ın her acısını yüreğinde hissetmiş, derdiyle dertlenmiş, sevinciyle sevinmiştir. Hocalı Katliamı da, milletimizi derinden yaralamıştır. 

Dün gibi hafızalarımızda yer eden Hocalı Katliamı'nın sorumluları yaptıklarının hesabını vermelidir” dedi. Pakdil  Sadece Hocalı'da değil Avrupa'nın Srebrenitsa'daki katliamlara da sessiz kaldığını dile getirerek “Hocalı'da insanlık öldürülmüştür, katledilmiştir. Srebrenitsa'da da insanlık öldürülmüştür. Hem de Avrupa'nın merkezinde. Çifte standart içindeki Batı ve AB gerçekleri görmeli, ilgililer hakkında gerekli işlemler derhal yerine yapılamldır” dedi.