Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "İç ve dış güçlerin temsilcileri Türkiye'yi test etti, Türkiye'nin gücünü gördü" dedi.

Pakdil, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Elbistan İlçe Temsilciliğinin, Afşin-Elbistan Linyitleri misafirhanesinde düzenlediği "Bugünkü Türkiye" konulu konferansta, İstiklal Marşı'nın "korkma" diyerek başladığını hatırlatarak, memlekete hizmet noktasında, Türkiye'yi lider ülke yapma konusundaki mücadelelerini korkmadan sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye'nin bugün modern bir noktaya gelmesi, sözü dinlenen bir ülke olması ve önündeki engellerin kalkmasının en önemli dayanağının anayasa değişikliği referandumu olduğunu belirten Pakdil, Türkiye'nin bugün geldiği noktanın çok güzel bir aşama olduğunu vurguladı.

Kendisini seçkin kabul edenlerin, farklı görenlerin güzel gelişmeleri kabul etmediğini savunan Pakdil, şöyle konuştu:

"Bizim şu anda verdiğimiz mücadele hakkın mücadelesi, haklının mücadelesidir, adaletin mücadelesidir. Güzel bir yoldayız. Türkiye'de çok güzel şeyler oluyor. Biz bir cihan devletinin devamıyız. Yüzlerce yıl üç kıtada hükümran olduk. Tarihin bir döneminde geriye çekildiğimizde orada yaşayan etnik kimliğini, dinini muhafaza etmişlerdi. Biz böyle bir medeniyetin temsilcileriyiz ve tekrar bu medeniyeti kurmaya devam edeceğiz. Yeniden ayağa kalkmanın mücadelesini hep beraber sürdürüyoruz."

- "Yürüyenlere ihtiyaç var"

Pakdil, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin de,  "Türkiye'nin şu anda duranlara değil yürüyenlere ihtiyacı vardır" dedi.

"Bugün oynanan oyunlar, Menderes zamanında da oynandı" diyen Pakdil, şunları kaydetti:

"İç ve dış güçlerin temsilcileri Türkiye'yi test etti, Türkiye'nin gücünü gördü. Türkiye'de artık çok şey değişti. Türkiye artık çok güçlendi. Bunu taraflı, tarafsız herkes gördü. İşin özü Türkiye'yi 'dize getirme' operasyonudur. İstedikleri, Recep Tayyip Erdoğansız bir AK Parti, AK Partisiz bir Türkiye'dir. Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyorlar. Türkiye'nin büyümesini, normalleşmesini istemeyen gruplar vardır. Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Çok şükür amaçlarına ulaşamadılar, asla da ulaşmayacaktır. Türk Baharı 3 Kasım 2002'de başladı. Olmuş olan Türk baharını, Türk yazını, kışa çevirmek istiyorlar."

Konferansta, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya ve Elbistan İlçe Temsilcisi Halil Akın da birer konuşma yaptı.

Etkinliğe, belediye başkanları, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.