Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Halkın gönlünde yer etmiş insanları, başka bir kısım meseleler ve davranışlarla halkın gönlünden çıkarmak mümkün değildir" dedi.

Pakdil, Elbistan ilçesinde yaşanan silahlı kavga nedeniyle partisinin seçim irtibat bürosunu ziyaret ederek, adayları Durmuş Küçük'e geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Kamuoyunu sağduyulu olmaya çağıran Pakdil, şimdiye kadar yaptıkları konuşmalarda sürekli seçimlerin hayırlara vesile olmasını, huzur ve sükunet içerisinde gitmesini dilediklerini ifade etti.

Seçimlerin sandıkta yapılacağını dile getiren Pakdil, şöyle devam etti:

"Dün gece meydana gelen saldırıda çok daha müessir olayların olmaması hakikaten güzel bir tesadüftür. Çok daha ileri noktada başka şeyler olabilirdi. Buradaki mesele şudur; seçimleri kazanmak isteyen partiler çalışacaklar, gayret edecekler ve halkın gönlüne girecekler. Halkın gönlünde yer etmiş insanları, başka bir kısım meseleler ve davranışlarla halkın gönlünden çıkarmak mümkün değildir."

Olayın emniyete intikal ettiğini ve adli sürecin başladığını anımsatan Pakdil, "Buradan ibret ve ders alarak çıkmamız önemli. Bu vesileyle partili arkadaşlarımızın bu sükuneti ve akil duruşu takdire şayandır. Ümit ediyoruz ki emniyet güçlerimiz ve yargı bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirecektir. İnşallah 30 Mart'ta beklediğimiz neticeyi alarak, gereken cevabı vereceğiz" diye konuştu.

- Olay

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük'ün kardeşi O.K'nin kullandığı 46 E 4900 plakalı otomobil, Pınarbaşı Mahallesi Saraybosna Caddesi'nde, 5 araç tarafından durdurulmuş, otomobilinden inen Küçük ile diğer grup arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar birbirine silahla ateş etmişti.

Kavgada yaralanan 45 yaşındaki Alaattin Kürkçü, Elbistan Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Necip Fazıl Şehir Hastanesine sevk edilmiş, polis, olayın ardından O.K'yi gözaltına almıştı.