Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesinde yapımı devam eden Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. Pakdil, Elbistan ilçesi Kaymakamlığına yeni atanan ve şu anda Türkoğlu Kaymakamı olan Tuncay Akkoyun'u da ziyaret ederek ilçenin problemleri hakkında bilgi aldı.

Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan'la birlikte Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin inşaatını inceleyen Pakdil, Mısır ve Suriye'deki durum hakkında açıklamalarda bulunarak, “Mısır'da meydana gelen olaylara darbe olduğunu açıkça ifade eden tek ülke Türkiye'dir. Seçilmiş insanların haklarının gasp edildiğini ifade eden tek ülke Türkiye'dir. Seçilmişlerin göreve iadesi konusunda Mısırlıların haklı talepleri var. Mısır'ın ekonomik olarak, siyasi olarak, kültürel olarak kalkınabilmesi için içerisinde bulunduğu durumdan kurtulması gerekiyor.  Demokrasilerde yöneticiler sandıkla gelir, sandıkla gider. Burada iktidar olamayacağını anlayan bir takım insanlar içeriden ve dışarıda destek alarak seçilmiş insanları bertaraf ederek yönetime el koymaları doğru değildir. Seçimlerin yönetime demokratik meşruiyet kazandırması, değişik görüşleri temsil eden partilerin serbestçe örgütlenebilmeleri ve seçim kulvarında her türlü baskıdan uzak, özgürlükçü bir ortamda yarışabilmeleri şartına bağlıdır” şeklinde konuştu.

Küresel güçlerin demokrasi anlayışının ne kadar çifte standartlı olduğunu Mısır'da gördüklerini sözlerine ekleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Mısır'da 3 Temmuz'da yapılan Askeri Darbeyle ilgili olarak da aynı tartışmanın yapıldığını görüyoruz. Askeri Darbeyi meşrulaştırmayı hedefleyen kitleler, seçim sandıklarının en doğru sonucu doğurmayacağını söylemekten geri durmamaktadır. Modern dünyanın gözü önünde Mısır'da ordu, tanklarıyla, tüfekleriyle, apoletleriyle bir darbe gerçekleştirdi ve seçilmiş cumhurbaşkanını görevden aldı. Mısır'daki bu darbeye hem ABD, hem de AB, “darbe” diyemedi ve kınayamadı. Yine hem ABD, hem de AB, Mısır'da göstericilerin üzerine açılan ateş sonucu 200-300 kişinin ölmesine de vahşet diyemedi. Üstü kapalı bir söylemle neredeyse destek verildi. Uluslararası Af Örgütü, Mısır'da hayatlarını kaybedenlerin bir bölümünün, "orantısız güç" kullanımı sonuncunda öldüğünü ve göstericilere karşı "kasıtlı ölümcül güç" kullanıldığını açıklıyor. Buna rağmen küresel güçler net tavır koymaktan kaçınıyorlar” ifadelerini kullandı.

“MİLLET İRADESİ TECELLİ EDECEK”

Darbelerin hiçbir zaman kalıcı sonuçlar doğurmadığını, er veya geç millet iradesinin tecelli edeceğini sözlerine ekleyen Nevzat Pakdil, “Mısır'da halk tarafından seçilmiş iktidara karşı yapılan en net tavrı Türkiye koymaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, başta olmak üzere yöneticileri, sivil toplum örgütleri Mısır halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiye'den verilen mesaj açıktır: “Dünyanın neresinde olursa olsun, kim tarafından, hangi saikle ve hangi amaçlarla yapılırsa yapılsın demokrasiye ve milli iradeye yapılan hiçbir müdahaleyi doğru bulmuyoruz.” Sonuç olarak; darbeler sadece hak ve özgürlükleri ezip geçmiyor, halkın ekonomisini de eziyor, gelir dağılımını da bozuyor ve kendi insanlarını öldürmekten geri durmuyor. Dünyanın neresinde olursa olsun darbeler, kaynak, servet ve gelir transferi yaptı ve yapmaya devam ediyor. Darbeler, ülkeler arasındaki iletişim hatlarını kesti, dostluk köprülerini yıktı. Mısır'ın alelacele Türkiye için aldığı vize kararı da bunun bir sonucudur. Hangi açıdan bakarsanız bakın, darbelerin görünen ve bilinen yönünün olduğu kadar, görünmeyen ve bilinmeyen yönlerinin olduğu da unutulmamalıdır. Bize düşen ise “güçlünün değil, haklının yanında” olmaktır. Hz. Ali'nin dediği gibi, “Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz!” dedi.

Suriye'de insanlık tarihinin en büyük dramlarından birinin yaşandığını, bir ülkenin kendi iktidarı tarafından şehirlerinin, kültürünün, ibadethanelerinin, insanlarının yok edildiğini belirten Pakdil, “Bu olup bitenlere dünya sessiz, BM sessiz, hatta birçok Müslüman ülke de sessiz. Bu durumu anlamak mümkün değil” diyerek açıklamasını tamamladı.

Türkoğlu'na 300 kişilik kız yurdu yapılıyor.

Türkoğlu ilçesi ve çevre belde ve köylerden ilçeye gelen öğrencilerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Kız Yurdu, Kaymakamlık tarafından hazırlanan projenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından onaylanması ile Türkoğlu ilçesine kazandırıldı.