Kahramanmaraş Milletvekili ve Türk Parlamenteler Birliği Genel Başkanı Nevzat PAKDİL Türk Polis Teşkilatının 169.Kuruluş yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Pakdil yaptığı yazılı açıklamada 10 Nisan “Aziz Milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olarak gördüğü Türk Polisine minnettarlığımızın bir ifadesi olarak armağan ettiği bir şükran günüdür” dedi. Pakdil şöyle devam etti. “Ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatı; ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama,  halkımızın can ve mal emniyetini, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etme, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme hususunda çok büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Türk Polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, Milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır” dedi.

Türk Polisinin gücünü kanunlardan alarak azimle çalıştığını dile getiren Pakdil Ak Parti İktidarları döneminde Emniyet çalışanları için önemli çalışmalar yapıldığının altını çizdi. Pakdil şöyle devam etti. “Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak kanunlarla kendisine verilen tüm görevleri yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Ak Parti İktidarları döneminde Emniyet teşkilatımızın çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için önemli çalışmalar yapılmış, çalışmaların bundan sonraki dönemde de sürmesi konusundaki gayretlerin sürdürüleceğine olan inancım tamdır. Bu vesile ile 10 Nisan 1845'te kurulan Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 169. Yıldönümünü tebrik ediyor, şehit olan polislerimizi rahmetle, Gazi polislerimizi ise minnetle anıyorum. Halen görevleri başında hizmet vermekte olan polislerimize görevlerinde üstün başarılar ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve esenlikler dileyerek tüm Emniyet Teşkilatının Polis Haftasını kutluyorum” dedi.