Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, iç güvenlik paketinin yasalaşması halinde Türkiye'nin Ortadoğu'da Baas tipi bir rejime dönüşeceğini söyledi.
Paketle ilgili Manavgat'ta açıklama yapan Gündoğdu, paketin yasalaşması halinde ülkenin polis devletine dönüşerek, savunmanın da savunma yapamaz haline getirilerek avukatlığın itibarsızlaştırılacağını savundu. Gündoğdu, "Paket yasalaşması demek savunmayı etkisiz hale getirerek susturmak demek. İç güvenlik paketinin yasalaşması demek bir avukatın, duruşmaya girmek için vali, kaymakam, polis amiri ve siyasi partinin ilçe başkanından izin alması demektir. Savunmanın itibarsız hale gelmesi demektir. " dedi.
Hukukun katledilmesi noktasında 92 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin böylesi bir zaman dilimini yaşamadığını belirten Gündoğdu, iç güvenlik paketinin çıkmaması konusunda 87 bin avukatın temsilcisi olan Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu'na tam destek verdiklerini kaydetti.
Başta Almanya olmak üzere Avrupa ve İskandinav ülkelerindeki meslektaşlarıyla görüşmelerinde kendilerine Türkiye'de neler oluyor sorusunu sorduklarını belirten Gündoğdu, ülkede bir yılı aşkın yürütme eliyle hukukun askıya alındığını ve iç güvenlik paketinin yasalaşmasıyla da 'merhaba polis ve parti devleti' denileceğini kaydetti.
Paketin yasalaşmanın aynı zamanda ülkenin rejiminin isminin değişmesi olacağının altını çizen Gündoğdu, "Eğer paket yasalaşırsa ülkede hiç kimsenin mal, can,ırz güvenliği ile ifade hürriyeti, düşünce hürriyeti kalmayacaktır. Siyasi iktidar, içinde antidemokratik maddeler barındıran paketle iktidarını polise sınırsız salahiyet vererek pekiştirmek istiyor. Parti ve polis devletlerinde genelde ilk iş iç güvenlik ve kolluk kuvveti yasaları değiştirilir. Paket yasalaşması demek siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının adı sadece tabelada var olacaktır. Basit bir basın bildirisi bile polisin müdahalesiyle gözaltı ile son bulacaktır. Bu paket makul şüphe ile ülkenin tek adamlığa geçmesinin tescili olacaktır. Paket yasalaşırsa savunma etkisiz hale gelecek. Polis amirleri, vali ve kaymakamlar ne derse o olacak. Avukatlar, duruşmalara girebilmek için polis, vali, kaymakam ve ilçe başkanlarından izin almak zorunda kalacak. " diye konuştu.