Pakistan’ın 69. bağımsızlık yıldönümü, Ankara’da yaşayan Pakistan halkı, öğrenciler ve büyükelçilik çalışanlarının katılımıyla kutlandı.

Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood, büyükelçilikteki etkinlikte ülke bayrağını, milli marş eşliğinde göndere çekti. Ardından Başkent’teki Pakistan Büyükelçiliği Okulu’nun (PEISG) öğrencileri milli marş ve milli şarkıları içeren özel bir gösteri sergiledi. Daha sonra Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ından gelen kutlama mesajları okundu.

Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain mesajında, Pakistan halkının güçlü azmiyle bütün zorluklarla yüzleştiğini belirterek, ülkesinin ekonomik alandaki ilerleyişinden söz etti.
Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif de mesajında Muhammed İkbal’in Güney Asya’da yaşayan Müslümanların her daim özgürlük ve bağımsızlık hayali kurduğunu, Muhammed Ali Cinnah’ın ise bu hayali alıp dinamik bir hareketlenme sonucu gerçekleştirdiğini dile getirdi. Pakistan’ın terörizmin kökünü kurutma konusunda tamamen kendisini adadığına vurgu yapan Navaz Şerif, mesajında halkını daha güçlü ve zengin bir hale getirmek için, kalkınma ilkesini her daim göz önünde bulundurarak, inanç, birlik, disiplin ve uyum halinde çabalamaya devam ettiklerini belirtti.

Mesajlar okunduktan sonra Büyükelçi Sohail Mahmood, etrafı çocuklar tarafından kuşatılan bağımsızlık günü pastasını kesti. Pakistan'ın bağımsızlık etkinlikleri kapsamında Metro Sanat Galerisi’nde ‘Pakistan’ın Renkleri - Türklerin Gözünden’ isimli fotoğraf sergisi de açıldı.