Ülke genelinde çeşitli dini, kültürel ve sosyal derneklerin düzenlediği toplantılarla Peygamber Efendimiz'in (sas) sünneti ve hayatı sokaklara kurulan hoparlörlerden anlatıldı. Işık cümbüşünün altında geçen ilahilerin okunduğu Kandil programlarında aileler, Kabe ve Mescidi Nebevi minyatürlerini gezdi.

Pakistan'da günler öncesinden hazırlıklara başlayan vatandaşlar, Kutlu Doğum Haftası'na büyük bir şenlik havasında giriyor.

Yılbaşı şenliklerini gölgede bırakan Kutlu Doğum Haftası'nda, Pakistan sokakları renk cümbüşüne döndü. Caddelerin ışıl ışıl olduğu sokaklarda evler, iş yerleri, camiler, sokaklar renkli lambalarla süslendi. Görsel bir şölen havasına dönüşen Kutlu Doğum Haftası'nda caddelerde ilahiler okunurken vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. 

Evlerin de ışıklarla süslendiği caddelerde, kimi çocukların "Tekbir, Allahu Ekber" sesleri yankılanırken, kimi çocukların ise takma sakal ve maskelerle dolaşarak Kutlu Doğum Haftası'nı bayram havasında geçirdiği gözlemlendi. 

Işıklar ile "Allah, Muhammed, Maşallah, Kelime-i Şehadet" lafızlarının yazıldığı sokaklarda insanlar çoluk çocuk sokağa çıkıyor. Caddelerdeki bazı Pakistanlı gençler ise motosiklet gösterileri yaparak insanları eğlendiriyor.

Nüfusu 180 milyonu bulan Pakistan’da, Müslümanlar Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) dünyayı şereflendirdiği günü bayram gibi geçiriyor. Ülkede, yapılan kutlamalar memnuniyetle karşılanıyor. 

Bütün şehirlerin önemli resmi ve özel binaları ışıklarla süslendiği Pakistan'da, sokaklar adeta bir festival havasında dekore edildi.