TESK Başkanı Bendevi Palandöken, HDP’yi ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada “Bir erken seçimin Türkiye için alternatif olmadığını düşüncesinde olduğumuzu bildirdik.” dedi.

TOBB, TESK, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, TİSK ve TZOB heyetleri, koalisyon turları çerçevesinde Halkların Demokratik Partisi’ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından heyet adına açıklamayı TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptı.

'ERKEN SEÇİM TÜRKİYE İÇİN ALTERNATİF OLAMAZ'

Palandöken, partileri ziyaret ederek hem tebrik ettiklerini hem de düşüncelerini aldıklarını söyledi. Kısa bir açıklama yapan Palandöken, “Dünden beri siyasi partileri sivil kanat olarak başta Sayın Başbakanı, hem tebrik hem bundan sonraki süreçte toplumsal barışın öne çıkıp bir hükümet kurulabilmesi için herkesin elini taşın altına koyabilmesini sağlamak amacıyla onları hem tebrik ettik, düşüncelerini aldık fikir alışverişinde bulunduk. Dolayısıyla biz kamu kurumlarındaki meslek kuruluşlarıyız. Siyaset veya siyaset mühendisliği değil, onların düşünceleri de bir an evvel uzlaşma sağlamak suretiyle ülkenin ekonomisini bozulmadan kısa dönemde hükümeti kurup bundan sonraki süreci devam ettirebilmesi. Vatandaş artık oyunu kullandı. İnsanlar tercihlerini yaptılar. Bir erken seçimin Türkiye için alternatif olmadığını düşüncesinde olduğumuzu bildirdik. Zannediyorum partiler de bu sorumluluk dahilinde onların da görüşlerinin bizi tatmin edecek düzeyde olduğunu gördük. Ülke inşallah rahat huzur güven içerisinde kısa bir sürede hükümet kurma çalışmalarına başlarlar düşüncesindeyiz. Sizlerle bunları paylaşırken düşüncelerimiz sadece onlardan edindiğimiz intibalar ve ülkemizde artık böyle bir beklentinin olduğunun sizin de ülkemizde yaşayan insanlara vermemizi bekliyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin herkese. Seçim bitti, kavga inşallah bitti. Bundan sonraki süreçte toplumsal barış öne çıkmak suretiyle bir koalisyon oluşması mümkün olacak.”