Ulus Rüzgarlı Sokak'ta yaşanan kanlı olay sonrasında yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Şehirlerimizdeki çarpık yapılaşmaya çözüm bulamayanlar, yanlış düzenlemelerle bir esnaf gencimizin hayatını kaybetmesine sebep oldu." dedi.

Her iki ailenin de ocağına ateş düştüğünü belirten Palandöken, “Bu olaydan binlerce esnaf tedirgin oldu. Camia olarak çok üzgünüz. Genç kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Acilen yanlış olan düzenlemenin kaldırılması için yetkililere sesleniyorum” ifadesini kullandı.

“YANLIŞ UYGULAMA HER KENTTE ESNAFI RAHATSIZ EDİYOR”

Palandöken, insanların araçlarını kapısının önüne park edememesinin ya da yüksek park ücreti talep edilmesinin mantıkla bağdaşmadığını belirterek, şunları dile getirdi: “Esnafın işyerine malını indirmek için yanaşan kamyondan, lokantasına gelenden, muayeneye gelenden, alışverişe gelen müşterisinden bile park ücreti talep edilmesi anlaşılır gibi değil. Park sorununun çözümü, insanları yasaklarla çileden çıkarmak değildir. Kendi dükkanının, evinin önüne park edemeyen nereye gidecek? Türkiye’nin her yerinde bu yanlış uygulamanın kaldırılmasını söylemekten dilimizde tüy bitti.”