Erzurum Palandöken Dağı'nda bu yıl ikincisi düzenlenen 'Karton Kızak Yarışması'na birbirinden farklı tasarımda 81 karton kızak sahibi birinci gelmek için katıldı.

Palandöken, ikinci karton kızak yarışmasına ev sahipliği yaptı. Güneşli bir havada Palandöken'e çıkan vatandaşlar kartondan yaptıkları kızaklarla kar üstünde yarıştı. Bazı kızaklar isimleri kadar görünüşleri ile de dikkat çekti. Türkiye'nin ilk pilotlarından Vecihi Hürkuş'un uçuş yaptığı pervaneli tek motorlu uçağın maketi, motosiklet dünyasının gözdelerinden Harley Davidson'un maketi, 'İmamın kayığı' maketi ve 'tabut kızak' maketi en gözdeler arasında yer aldı.

Çocuklar ve yetişkinler kategorisinde düzenlenen ve 200 metre uzunluğundaki pistte yapılan yarışlar kıyasıya geçti. Kimi karton kızak finişe varamadan parçalandı, kimi ise daha çıkış noktasında yolda kaldı. Finişe varmayı başaran yarışçılar, mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşadı.

Yarışların yapıldığı Xanadu Otel Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı, vatandaşlara mutlu ve güzel bir hafta sonu yaşatmak, yaratıcı modellerin ortaya çıkarılmasını sağlamak amacıyla bu yıl karton kızak yarışlarının ikincisini düzenlediklerini ifade etti. Kargı, yarışlara katılımın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Çok sayıda katılımcı yaratıcı eserleriyle yarışlara katıldı. Kayak sezonunun sonu olması nedeniyle vatandaşlarımıza güzel bir hafta sonu yaşatmak istedik." dedi.