Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas mahallesi sakinleri terör örgütüne tepki göstermek için yürüyüş yaptı. Şehitlere sahip çıkan Palaslılar, PKK terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Ülke genelinde artan terör saldırıları Sarıoğlan’ın Palas mahallesinde gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi. Genç-yaşlı, kadın-erkek herkes ‘Teröre Lanet Yürüyüşü’nde kenetlendi. Palas Gençlik Sözcülüğü tarafından organize edilen terör protestosu eski belediye binası önünde başladı. Burada toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayrakları, terörü lanetleyen slogan ve tekbirler eşliğinde Palas Mahallesi Meydanı'na yürüdü. Meydanda toplanan vatandaşlar, şehitler anısına saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, burada yaptığı konuşmada, terörü lanetleyerek, "Bu birlikteliğimiz olduğu sürece bizi kimse yıldıramaz. Çanakkale'de 250 bin şehit vermiş bir milletin evlatları ve torunlarıyız. Allah'ın izniyle bu yolda şehit olur, bu memleketi en güzel hale getiririz" diye konuştu.

Yürüyüşü organize eden Palas Gençlik Sözcüsü Engin Toy ise, terörü lanetleyerek, "Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyetini kimse yıkamayacaktır ve yıkmaya da cesaret edemeyecektir, bugün Sivas’ta baba ocağına terörün lanetli gölgesi düştüyse, bugün Diyarbakır’da bayraklar tabutlara sarılıyorsa bu sadece Sivas’ın Diyarbakır’ın değil bütün ülkemizin acısıdır " dedi.

Yürüyüş, araçlarla konvoyun ardından sona erdi.