TÜBİTAK eski başkan yardımcısı ve BİLGEM eski başkanı Hasan Palaz’ın avukatı Gökhan Güni, müvekkilinin tahliye edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 100 bin TL kefalet bedeli ile Palaz’ın tahliye edileceğini belirten avukat Güni, “Ailesi, eş dosttan borç ayarlamaya çalışıyor. Organizasyon yapılırsa usul işlemleri takip edip bugün tahliyesini sağlamaya çalışacağız. Akşam iftarı Hasan beyle yapmayı planlıyoruz.” dedi.

TÜBİTAK eski başkan yardımcısı ve BİLGEM eski başkanı Hasan Palaz’ın avukatı Gökhan Güni, müvekkilinin tahliyesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Bugün Hasan Palaz’la alakalı bir duruşmaya daha girdiklerinin altını çizen Güni, iki ağır ceza mahkemesinde Böcek Davası’na ilişkin bir dosya olduğunu açıkladı. Müvekkili Hasan Palaz’ın iki davadan tutuklu olduğunu hatırlatan Güni, “Bunlardan 10 gün önce Hasan Başaran dosyasından tahliye kararını aldı. Bugün de bir tahliye kararı daha geldi, bu haber bizim için sevindirici. 100 bin TL kefaletle Hasan Palaz’ın tahliyesine karar verildi.” diye konuştu.

Böcek Davası raporuna ilişkin bir dava olduğunu belirten Güni, konuşmasına şöyle devam etti: “Böcek davasından Hasan bey zaten fiili bir irtibat bulunmaması sebebiyle beraat ettiği için böcek raporunun hazırlanmasına ilişkin olarak resmi evrakta sahtecilik ve suç delillerini gizlemeye yönelik bir operasyon yapılmıştı. 2015 Nisan ayında. Bu operasyon çerçevesinde müvekkilim haksız bir şekilde tutuklanmıştı. Bugün onun ilk duruşması görüldü ve tahliye kararı verildi. Bu hepimiz için sevindirici haber.”

Hukukun yavaş yavaş geri geldiğini söyleyen Güni, yargılamalarda proje olarak nitelendirilen mahkeme vasfı olmayan Sulh Ceza Hakimlikleri'nden dosyalar çıktıkça, Ağır Ceza'lara dosyalar taşındıkça tahliye kararlarının çıktığını düşündüklerini belirtti. Güni, müvekkili Hasan Palaz ile ilgili son 10 günde iki tahliye kararının alındığına dikkat çekerek, “Bir de beraat kararı, böcek ana davasında çok önemli bir davaydı. Yaklaşık 20 yılla yargılanıyordu. Tahliye kararı, oradan da beraat kararı alındı. Biz sürecin takipçisi olacağız bundan sonra. Hukuksuzlukları yapanlara yönelik olarak yasal müracatlarımız devam edecek. HSYK’ya şikayetlerimiz ve davalarımız bu noktada devam edecek. Yargılamaya ilişkin delillerin tamamını usulüne uygun şekilde toplayacağız.” şeklinde konuştu.

13 TEMMUZ’DA KRİPTOLU TELEFONLARA İLİŞKİN BİR DOSYA VAR

TÜBİTAK noktasında gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Güni, “Hasan beyin mağduriyetini gidermeye çalışacağız. Ama bizim Hasan bey noktasında maalesef yargı maratonumuz devam ediyor. Açılmış 10’a yakın dava var, bunlardan 4’üncüsünün duruşmasına girdik. 13 Temmuz'da yine buradayız. Kriptolu telefonlara ilişkin olarak. Kriptolu telefonların dinlendiğine dair 28 tanıklı bir dosya var. O dosyanın ilk duruşması Pazartesi günü olacak. Benim müvekkilim üzerinde benim müvekkilim tutuksuz olarak yargılanmasına karar verilmişti.” diye bilgi verdi.

100 BİN TL YÜKSEK RAKAM, AİLESİ EŞ, DOSTTAN BORÇ AYARLAMAYA ÇALIŞIYOR

Müvekkili için 100 bin TL istendiğini açıklayan Güni, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz ilk önce 100 TL deyince mahkeme başkanı biz herhalde 100 TL nostaljik rakamı kastediyor diye düşündük. 100 bin TL olunca hepimiz şoka girdik. Hasan bey 15 aydır çalışmıyor. Çalışmadığı için herhangi bir ekonomik kazancı yok. 3 çocuğu var. Onların eğitim masrafları, sabit yaşam giderleri var. 100 bin TL yüksek bir rakam. Ailesi, eş dosttan borç ayarlamaya çalışıyorlar. Organizasyon yapılırsa usul işlemleri takip edip bugün tahliyesini sağlamaya çalışacağız. Akşam inşallah iftarı Hasan beyle yapmayı planlıyoruz.”