Pamsan Klima Havalandırma Sanayi Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yarımbaş, beklenmedik bazı nedenlerden dolayı işçilerin geciken bir aylık maaşlarının en kısa sürede ödeneceğini söyledi. Yarımbaş, “Ne fabrikadan makine kaçırıyoruz, ne işçilerin maaşını ödemeden kaçıyoruz.” diye konuştu.

İşçilerin, maaş alamama gerekçesiyle yaptıkları eylemin kendilerine çok pahalıya mal dolduğunu dile getiren Yarımbaş, işyerinden işçilerden habersiz makine çıkarma gibi bir durumun ise asla söz konusu olmadığını belirtti. 46 yıllık bir firma olduklarını, ne çalışanı ne de kendileriyle iş yapan diğer ürün tedarik edici firmaları kandırma gibi bir durumun olduğunu dile getiren Yarımbaş, ilk defa böyle bir maaş ödememe sorunuyla karşılaştıklarını kaydetti.

İşçilerin bu emeğini ödemeden asla kaçmadıklarını, sadece piyasadan alacakları meblağı zamanında alamama nedeniyle böyle bir sıkıntıyla karşılaştıklarını ifade eden Yarımbaş, ödemeye dönük planlamaları olmasına rağmen işçilerin buna uymadığını ve işçilerin ‘fabrika boşaltılıyor’ gibi yanlış söylentilerle eylem yaparak kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti. 8 ayda ancak yerine kurulabilen bir fabrikanın bir-iki günde taşınmasının asla mümkün olamayacağına dikkat çeken Yarımbaş “Ne fabrikadan makine kaçırıyoruz, ne işçilerin maaşını ödemeden kaçıyoruz.” diye konuştu.

Yarımbaş, Basında yer alan yanlış haber üzerine kendilerine ham madde tedarik eden bazı firmaların da telaşa kapılarak hemen ödeme talebinde bulunduğunu bunun da kendilerini zor durumda bıraktığını aktardı.