Denizli’nin Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, teröristlerce şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ismini yaşatacak bir fidan dikti. Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen hatıra ormanı fidan dikim törenine Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve diğer vatandaşlar katıldı.

Türkiye’de yüzde 70 alanda azdan çoğa doğru erozyon yaşandığını belirten Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, “Erozyona karşı ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Bu kanunla tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, bütün tüzel kişiliğe sahip kurumlara ağaçlandırma yapabilme yetkisi verildi. Çevreye duyarlılığıyla da öne çıkan Pamukkale Belediye Başkanlığımız'ın da talebi üzerine bugün bin kadar fidanımızı, belediye adına oluşturulan bu hatıra ormanına dikmenin sevincini yaşıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Gürlesin, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte fidanları dikti. Fidanlara bir bir can suyu verildi. Başkan Gürlesin, şehit Savcı Kiraz'ın ismini bu ormanda yaşatacak bir de fidan dikti. Onun hatırasını bu ormanda yaşatacaklarını belirten Gürlesin, şehit savcıya rahmet, ailesine ve Türk halkına sabır diledi.