Panama Belgeleri internet ortamında artık yayında. Türkiye'den 100'den fazla şirketin yer aldığı ve Panamalı hukuk firması Mossack Fonseca tarafından yayınlanan belgelere artık internet sitesi vasıtası ile erişmek mümkün. Arama yapmak için haberimizi takip ediniz.

SHIFTDELETE - Dünya tarihinin en büyük bilgi sızıntısı olarak kayıtlara geçen Panama Belgeleri'ne internet üzerinden erişim sağlanabiliyor.

Veritabanının kamuya açılmasının önünde her ne kadar mahkeme kararı olsa da, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyomu (ICIJ) söz konusu kararı göz ardı ederek 320 binden fazla Off-shore hesabın detaylarını kamuoyuna açıkladı.

Wikileaks Belgeleri’nin dahi yanında devede kulak kaldığı Panama Belgeleri, bazı zenginlerin Off-shore hesaplar kullanarak vergi sorumluluklarından kaçındığını gösteren bilgileri içeriyor.


Tüm dünyada bir anda gündemin tepesine yerleşen Panama Belgeleri’ne offshoreleaks.icij.org linki aracılığıyla erişebilirsiniz.

Türkiye'den 100 Civarında Şirket Var
ICIJ'nin internet sitesinde ülkelere göre arama yapılabilen kayıtlarda İngiltere'den 17 bin, Rusya'dan 11 bin, Birleşik Arap Emirlikleri'nden 8 bin, ABD'den 6 bin, Fransa'dan 304, Almanya'dan 200 ve Türkiye'den 100 civarında şirketin bilgileri yer alıyor.

Belgeler, Panamalı hukuk firması Mossack Fonseca tarafından 1977'den 2015'in sonuna kadar tutulan bilgileri içeriyor. Henüz yayınlanmayan belgelerin olduğu ve üçüncü perdenin de kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Panama Belgeleri (Panama Papers) internet sitesi yayında