Başkent’te 10 ay önce işten çıkarıldıklarını ve tazminatlarının ödenmediğini söyleyen 8 işçi, alacaklı oldukları şirketin girişini pankartla kapatıp, bahçesine çadır kurdu. Çalışanların binaya girmesine izin vermeyen grup, polis müdahalesiyle uzaklaştırıldı.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendika üyesi 8 işçi, sabah saatlerinde İzmit’ten Ankara’ya geldi. Boru hattı inşası yapan şirketin önüne gelen grup, şirketin girişini ‘Kıdem tazminatımız ve alacaklarımız derhal ödensin, Atilla Doğan Demirel işçileri’ yazılı pankartla kapattı. Grup, şirketin bahçesine çadır kurdu.

Alacaklı olduklarını ve sabah söz konusu şirketin önüne geldiğini belirten bir işçi, 2014 yılı Eylül ayında işten çıkarıldıklarını, ancak tazminatları ve iki maaşlarının ödenmediğini dile getirdi. Şirketin kendi imzaladığı protokole bile uymadığını ifade eden işçi, 65 kişinin mağdur olduğunu kaydetti. Ödeme yapılmadan buradan ayrılmayacaklarını dile getirdi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, eylem nedeniyle bina önünde önlem aldı. Şirketin girişinin kapatılmasının yasal olmadığını ve bir işgal eylemi olduğunu kaydeden emniyet amiri işçilerden girişin açılmasını istedi. Duruma tepki gösteren işçiler ise buradan ayrılmak istemedi. Bunun üzerine polis grubu uzaklaştırmak için harekete geçti. Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından işçiler, binanın önünden karşı kaldırıma alındı.

Eylemcilerin getirdiği tabureleri toplayan polis, grubun kurduğu çadırı da kaldırdı. Eylemcilerin kaldırımdaki bekleyişi sürüyor.