Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalışan mevsimlik işçiler, para ve sigortalarının eksik yatırıldığını iddia ederek eylem yaptı.

Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü önünde eylem yapan işçilerden çoğunluğu kadınlardan oluştu. Çocuklarıyla birlikte eyleme katılan işçiler, çocukları hastalandığında hastaneye dahi götüremediklerinisöylediler.

Orman İşletmeleri Müdürlüğü’nde İş Kur’un yerleştirdiği ve mevsimlik işçi olarak çalıştığını açıklayan işçi Recep Akdemir, “Sigortalarımız tam yatmıyor. Asgari ücretim altında maaş veriyorlar. Bu ayda 860 lira maaş aldık. Bizler mağdur oluyoruz.” dedi.

İşe sabah saat 8.00’da başlayıp akşam saat 18.00’da işi sonlandırıldığını açıklayan işçi Rahşan Koçoğlu da “Yemeğimizi biz kendimiz götürüyoruz. Bize yemek vermiyorlar. Biray çok perişanlık çektik. Ormanlarda can güvenliğimiz dahi yoktu.“ diye konuştu.

'SİGORTAMIZ TAM GÖZÜKMÜYOR, SAĞLIKTAN YARARLANAMIYORUZ'

İş Kur tarafından Orman İşletmeleri Müdürlüğü’ne işçi olarak girdiğini açıklayan Emin Aytaç ise “Sistemde sigortamız tam gözükmüyor. Bundan dolayı sağlıktan yararlanamıyoruz. Çocuklarımızı hastaneye götüremiyoruz. Yetkililerin bu durumu çözüme kavuşturmasını istiyoruz. Maaşlarımız eksik yatıyor. Önce fidan dikimi yapıyorduk. Şimdi ise fidanların çapasını yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Herşeylerinin sıkıntılı olduğunu iddia eden Aytaç, çoban gibi azıklarının kendilerinin götürdüğünü, bazen fidanlık alanlara yürüyerek gittiklerini ve dağda su bulamadıklarında susuz kaldıklarını kaydetti.