Bursalılar, polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulmasına tepki göstermek amacıyla banka şubelerine koştu.

Sabah erken saatlerde bankaya giden Bursalılar, hukuksuz yapılan yönetim değişikliğine tepki amacıyla paralarını bankaya yatırdı. Açtıkları pankartlarla operasyona tepki gösteren vatandaşlar, yaşananların hukuksuz olduğunu dile getirdi.

'ALYANSIMIZI SATIP YATIRACAĞIZ'

Vatandaşlar, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: "Bank Asya’ya destek olmak için buradayız. Bunun 17-25 Aralık’la alakalı, siyasi bir şey olduğunu düşünüyoruz. Onurla, gururla buradayız. Bankamıza güveniyoruz. Herkes sakin bir şekilde para yatırarak bunu protesto ediyor. Bugün alyanslarımızı da satıp yatıracağız. Çocuklarımız adına da hesap açıyoruz. Yapılanlar bizi yıldırmayacak, destek olacağız."

'DEVLET BANKASINDAN ÇEKTİM BURAYA YATIRIYORUM'

'Bankamı sevdiğim için geldim' diyen bir vatandaş ise şunları söyledi: "Devlet bankasından paramı aldım buraya getirdim yatıracağım. Daha önce bu tip olaylar meydana geldiğinde insanlar tedirgin olurdu, burada ise herkes mutlu, bankasına destek oluyor. Ben bankaya ve ülkeme destek için buradayım. Bu haksızlığa tepkimizi ortaya koymak için buradayız. Bankamıza yapılan bu gasp eylemini protesto etmek için buradayım."

İşadamı Nihat Akınoğlu da Bank Asya’nın sermayesi en güçlü 3 bankadan biri olduğunu hatırlatarak, yaşananlara tepki gösterdi. İşadamı olarak bu gibi durumların yaşanmasını istemediklerini belirten Akınoğlu, "Kaybeden Türkiye oluyor. Ekonomimiz için bunların yapılmaması gerekir. Üzüntümüzü bildirmek için buradayız. Bank Asya’mızın yanındayız." ifadelerini kullandı.