Eskişehir'deki usulsüz dinleme operasyonu kapsamında açılan davada yargılanan eski polis Selahattin Şimşek, yargılanan polislerle ilgili yürütülen soruşturmaya dayanak teşkil eden evraklarda müfettişlerce parafın silindiğini, karartma yapılarak sahte evrak düzenlendiğini, bu evrakların bu şekilde savcılığa gönderildiğine şahit olduğunu anlattı.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 26 polisin yargılandığı duruşmada, heyete savunma yapan eski polis Selahattin Şimşek, dikkat çeken bilgiler verdi. Cumhuriyet savcısının avukatının yanında müfettişlerce yapılan bu durumun yanlış olduğunu, kendisinin bu evrak nedeniyle suçlanamayacağını beyan etiğini aktardı. Bu durumun İstihbarat Şube Müdürünün bilgisi ve yetkisi dahilinde yürütülen ortak uygulama olduğunu kaydetti. 28 yıllık meslek hayatı boyunca ne haram yediğini ne de haram yedirdiğini, ülkeye hainlik etmediğini yüz kızartacak hiçbir fiilin içinde yer almadığını kaydeden Şimşek, “17-25 Aralık operasyonu denilen operasonda deşifre olanlar benim kadar zarar görmemiştir. Bana ve aileme bu yaşadıklarımızı reva görenleri, Allaha havale ediyorum.” dedi.

"SAVCI BİLE AVUKATIMIN YANINDA MÜFETTİŞLERİN YAPTIĞININ YANLIŞ OLDUĞUNU ANLATTI"

Şimşek, yargılanan polislerle ile soruşturmaya dayanak teşkil eden müfettiş raporlarıyla ilgili ilginç bilgiler verdi. Şimşek, savcılık makamına ifade verdiği sırada yürütülen soruşturmaya dayanak teşkil eden müfettiş raporunda, bilgi notları ve memur raporlarında kendisinin çalıştığı bürosunca faaliyetleri takip edilen şahısların bilgilerinin bulunduğu paragrafın silindiği, karartıldığı, evrakın adli mercilere bu şekilde gönderildiğini bizzat gördüğünü ifade etti. Şimşek, “Dolayısıyla müfettişlerin sahte evrak düzenledikleri, ifademi alan Cumhuriyet savcısı, avukatımın yanında ‘müfettişlerce yapılanın yanlış olduğunu benim bu evrak nedeniyle suçlanamayacağımı’ beyan etmiştir. Ortak karar uygulaması şube müdürünün yetkisi ve bilgisi dahilinde yürütülmüş bir uygulamadır. Dolayısıyla her konuda savcılık makamına bilgi sunumu yapan müfettişleri yönlendiren istihbarat şube müdürlüğü yetkilileri bu konuda bilgi paylaşımı yapmamışlardır.” diye konuştu.

"YENİ KONJONKTÜRDE İYİ YERLERE GELMEK İÇİN MÜFETTİŞLERİ BİZİM İÇİN YÖNLENDİRDİLER"

Buradan da halen görevde olan şube müdürü ve şube müdür yardımcısı yürütülen soruşturmadan muaf tutulmak için ayrıca üst makamlara şirin gözükerek yeni konjüktürde daha iyi makamlara gelebilmek için müfettişleri yönlendirdiklerinin anlaşıldığını ifade eden Şimşek, "Bu sayede dosya şişirilmiş ve topluca suçlama yoluna gidilmiştir. Hangi memurun hangi şahıs ve gsm hattı ile ilgili çalışma yürüttüğü kayıtlarda alenen açık durumdadır. Bunu incelerseniz siz de görürsünüz. Nitekim şube müdürünün soruşturmalardan muaf tutulması için Eskişehir Valiliğinin İçişleri Bakanlığına yazı yazdığı şeklinde basında bilgiler yayınlanmıştır.” sözlerini kaydetti.

"28 YILLIK MESLEK HAYATIMDA HARAM YEMEDİM, YEDİRMEDİM, YÜZ KIZARTICI İŞ YAPMADIM"

Dinlenen ismi geçen şahısların hiçbirisini tanımadığını, haklarındaki hiçbir veriyi, bilgiyi görmediğini, depolamadığını, aleyhlerinde kullanmadığını ifade eden Şimşek, onların da kendisini tanımalarının mümkün olmadığını vurguladı. Şimşek, 28 yıllık meslek hayatında mesleğine, ülkesine hainlik etmediğini, harama el uzatmadığını, haram yedirmediğini, yüz kızartacak hiçbir fiilin içinde yer almadığını kaydetti.

Eski polis Selahattin Şimşek şöyle konuştu: “Yaptığım tüm görevlerde 'PVSK ek 7. Madde'de belirtilen Hükümler Ve İstihbarat Kuruluş Görev Ve Çalışma Yönetmeliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü İDB’den gelen tamimlerde yazılı hususlara azami hassasiyet gösterdim. Belirtilen şahısları tanımam ve husumetim yoktur. Sıralı amirlerimin bilgisi dahilinde ve talimatları ile uymak zorunda olduğum usul ve esas çerçevesinde mevzuat doğrultusunda hareket ettim. Yasaya ve meslek esaslarına muhalif bir işlem yapmadım, davranışta bulunmadım, sıralı amirlerin dışında hiçbir kişiden, oluşumdan, kuruluştan ve örgütten talimat almadım, yardım etmedim.”

"TERÖRLE MÜCADELE ETTİĞİM İÇİN VERİLEN TAKTİR BELGELERİNİ TERÖRİST İLAN ETİKLERİ ŞAHSIMA NİYE VERDİLER?"

Şimşek, savunması sırasında, yanında getirdiği ve 28 yıl içerisinde kendisine terör, çete, mafya ve suç örgütleriyle yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı başta Eskişehir Valiliği olmak üzere görev yaptığı diğer illerde ve Emniyet Genel Müdürlüğünce verilen taktir belgelerini mahkemeye gösterdi. Şimşek, “Şimdi beni teröristlikle, teröre örgütüne yardım etmekle suçluyorlar. Şimdi size elimdeki çalıştığım illerde terörle başarılı çalıştığım için Emniyet Müdürü ve Valiler tarafından defalarca verilen bu takdir belgelerini heyetinize gösteriyorum. Heyetinizden soruyorum, ben terörist isem, terör örgütü üyesiysem, teröristlere yardım ediyorsam, bu terörle başarımdan dolayı taktir belgelerini niye verdiler, bu belgeler bana niye verildi? Hiç terörist insan, terör örgütü üyesi olan insana bu takdir belgeleri verilir mi? Bu nasıl bir iş?” şeklinde konuştu.

"17 ARALIK OPERASYONUNDA DEŞİFRE OLANLAR BENİM KADAR ZARAR GÖRMEDİ"

Bu süreçte yaşadığı travmalar sonucu şahsının ve eşinin sağlığının bozulduğunu, sık sık iş yeri değişiklikleri yaşadığını, çalıştığı yerdeki mobik uygulamalar, iş ve sosyal çevresindeki dışlanmışlığın olumsuz etkilediğini aktardı. Bu nedenle emekli olduğunu belirten Şimşek, “Adına 17-25 Aralık operasyonu denilen operasyonlarda deşifre olanlar, benim kadar zarar görmemişlerdir. Bana ve aileme bu yaşadıklarımızı reva görenleri Allah'a havale ediyorum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum.” dedi.