İstanbul polisi, bankadan para çeken vatandaşları takip edip gasp eden bir çeteye operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 5 kişiden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gaspçıların, bir vatandaşı yerde sürüklemesi de güvenlik kameralarına yansıdı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bankadan para çeken müşterileri takibe alarak gasp eden bir çeteye yönelik çalışma yaptı. 5 ayrı gasp olayında yaklaşık 200 bin lira çalan şüphelileri belirledi. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin, bankaları mesken tutup yüklü para çeken müşterileri yakın takibe alarak uygun gördükleri anda paralarını gasp ettikleri anlaşıldı.

Gerçekleştirilen operasyonda İsmet S. (42), Mansur G. (22), Bahadır A. (22) ve İsmail T. (26) yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden İsmet S. ile Mansur G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer iki şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı ile yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Hakkında bir hükümlünün kaçırılması da dahil birçok polis suç kaydı bulunduğu öğrenilen Ramazan Y. ise yaklaşık 3 aydır aranıyordu. Başka bir suçtan hakkında 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası da bulunan Ramazan Y.'nin Bahçelievler'de olduğu belirlendi. Şüpheli düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan zanlı sevk edildiği Küçükçekmece Adliyesi'nde nöbetçi mahkemeye verdiği ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DEHŞET ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada, zanlıların bankadan para çeken bir vatandaşı yerde sürüklemesi de güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde zanlılar, Küçükçekmece'de bankadan 37 bin lira çeken Hüseyin K. isimli bir vatandaşı yakın takibe alıyor. Hüseyin K., otomobilini bankadan biraz uzağa park ettiği için elinde para dolu zarfı ile otomobilini park ettiği yere doğru gidiyor. Bu sırada şüpheliler de işe koyuluyor. Otomobilleri ile Hüseyin K.'nın arkasından yaklaşıyorlar. Bir şüpheli otomobilin penceresinden sarkarak Hüseyin K.'nın elindeki zarfı kapıyor ve gaspçılar hızla uzaklaşmak istiyorlar. Ancak bir süre de yerde sürüklenmesine rağmen Hüseyin K. para dolu zarfı bırakmayınca ilk girişim başarısız oluyor. Ancak zarf yırtılıyor ve para yere saçılıyor. Hüseyin K. yerdeki paraları toplamaya çalışırken gaspçıların otomobili geri geri geliyor ve bu kez camdan sarkan ve başarısız olan gaspçı otomobilden inerek Hüseyin K.'nın yerden topladığı paralara yöneliyor. Yere düşen Hüseyin K., paraları vermemek için yola saçıyor. Otomobilden inen ikinci bir gaspçı da yere saçılan paraların bir kısmını topluyor ve iki gaspçı da otomobile binerek olay yerinden kaçıyor. Hüseyin K. ise otomobile doğru koşuyor