Çorum’da paratoner takılmayan camiye ikinci kez yıldırım düştü. Minareden savrulan taşlar çevredeki evlerin çatısına ve penceresine zarar verdi. Yüzüne taş gelen 1 kişi hafif şekilde yaralandı.

Olay, Ulukavak Mahallesi’ndeki Çatalhavuz Yeni Camii’nde meydana geldi. Sabah namazının ardından etkili olan sağanak yağışla birlikte dün saat 05.55 sıralarında caminin minaresine yıldırım düştü. Minarenin üst kısmında derin çatlaklar oluştu. Yıldırımın şiddetiyle 50 metre uzağa kadar fırlayan taş parçaları çevredeki evlerin çatı ve pencerelerine zarar verdi.

Yıldırım düşmesiyle caminin 50 metre uzağındaki evinin balkonunda bulunan Ahmet Oruç (55), yüzüne taş parçası gelmesi sonucu hafif şekilde yaralandı. Yaralanan Ahmet Oruç, “Sabah namazını kıldıktan bir süre sonra balkona çıktım. Hava gök gürültülüydü. Yıldırım büyük bir gürültüyle caminin minaresine düştü. Her yer bir anda gündüz gibi aydınlık oldu. Minareden kopan parçalar etrafa saçıldı ve bir parçası suratıma geldi. Bazı evlerin camları kırıldı.” dedi.

Yıldırım düşmesi sonucu caminin tüm elektronik sistemleri zarar gördü. Ses ve elektrik ile birlikte güvenlik kamerası sistemi de kullanılamaz hale geldi.

Camiye 2 yıl önce de yıldırım düştüğünü anlatan cami imamı Hasan Bostancı, yıldırım önleyici olarak bilinen ‘paratoner’ taktıramadıklarını söyledi. Aynı olayı ikinci kez yaşadıklarını ifade eden Bostancı, şunları söyledi: “Sabah saatlerinde caminin minaresine yıldırım düştü. Taş moloz parçaları Kur’an kursu ile yan apartmanın çatısına zarar verdi. Ses cihazları ve kamera sistemi kullanılamaz halde. Yıldırım düştüğü esnada camide kimse yoktu.”