İstanbul Başakşehir’de Göçmen Konutları içinde parka okul yapılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri eylem yaptı.

Göçmen Konutları sakinleri pankart ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Konutlarının yanı başındaki parka okul yapılacağını kaydeden vatandaşlar, boş araziler mevcut iken parka okul yapılmasını istemediklerini belirtti. Çevresi bariyerlerle çevrilen ve iş makinelerinin bulunduğu alanın girişine kadar yürüyen grup, polis engeli nedeniyle burada açıklama yaptı. Grup adına konuşan Sema Bilir, 14 Kasım 2014 tarihinde ansızın parkın demir levhalarla çevrelendiğine şahit olduklarını kaydetti. Daha önce metro inşaatında ciddi anlamda hasara uğrayan zemin için tadilat gerektiğini düşündüklerini ifade eden Bilir, "Çalışanlardan aldığımız bilgi bizi çok şaşırttı. 574 adet yetişkin ağacın, çocuk parkının, basketbol sahalarının bulunduğu alanımıza kız imam hatip okulu yapılacağını öğrendik." dedi.

1998 yılından beri burada yaşadıklarını anlatan Bilir, "1989'da zorunlu göç ile Bulgaristan’dan gelen Türk soylu vatandaşlara 20 yıl ödemeli tahsis edilen konutlar İslam Kalkınma Bankası’nın fonu ve özellikle sosyal alanlar için vermiş olduğu hibe ek ödemeleriyle inşa edildi. Sayın Abdullah Gül’ün o dönemlerde yönetiminde olduğu bu kuruluşta sözleşmelere bakıldığında bizlerin sosyal alanların ücretlerini de cebimizden ödediğimiz apaçık öğrenilebilir." diye konuştu.

Bazı vatandaşların ise imam hatip okulu istedikleri için eylem yaptıklarını hatırlatan Bilir, "Bizleri birbirimizin düşmanıymış gibi lanse edip ötekileştirmeyin." çağrısında bulundu. Bilir, "Göçmen Konutları sakinleri olarak bizim sözümüz şudur; parkımızın, ağaçlarımızın, yeşilimizin üstünden ellerinizi çekin. Hukuksuz sürdürdüğünüz ve mahkeme süreci devam eden inşaatınıza son verin. Zorbalığınız kazanamayacak, hukuksuzluğunuz kazanamayacak, izin vermeyeceğiz. Usulsüz yaptığınız inşaata polis eşliğinde devam etseniz de bilinsin ki mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde okul yapılmasını isteyenlerin eylem yaptığını kaydeden Bilir, "Vatandaşlarımıza barikat kurmayan polisimiz şu anda bizlere barikat kurmuştur. Bu da çok vahim bir durumdur. Bizler aklıselim olarak bu oyuna gelmeyeceğimizin ısrarını bir kez daha belirtiyoruz." dedi. Basın açıklamasının ardından grup geldiği güzergahtan slogan atarak ayrıldı.