Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler parkları mesken tuttu. Sığınacak ev bulamayan mülteciler, birkaç parça eşyayı parka yerleştirerek yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen mültecilerin çoğu sığınacak bir yer bulamadıkları için sokaklarda yaşıyor. Birleşmiş Milletler, Suriye'deki çatışmalardan kaçarak komşu ülkelere sığınan Suriyeli sayısının 4 milyonu aştığını açıkladı. Resmi rakamlara göre Türkiye’de 1.8 milyon sığınmacı bulunuyor. Yaklaşık 300 bin Suriyelinin İstanbul’da yaşadığı belirtiliyor. Bu nedenle İstanbul parkları evsiz mültecilerle dolu. Yaz aylarında ev olarak parkları seçen Suriyeli aileler, çocukları ile yaşama tutunmaya çalışıyor. Bazıları halı, koltuk ve yatak gibi eşyaları parka yerleştirip küçük bir ev kuruyor. Parklardaki çim sulama sisteminden yararlanarak çamaşırlarını yıkıyor, bunları çocuk parklarına asarak kurutuyor.

Yenikapı'daki bir park da mülteci akınına uğramış durumda. Parkın her köşesinde evsiz mülteci aileler var. Kimisi park duvarının dibine kimisi de ağaçların altına sığınmış. Çocuklar yere serilen şiltelerde uyuyor. Manzara görenleri duygulandırsa da vatandaşlar sistemsiz mülteci akınından şikayetçi. Suriyeli aileler de sınır dışı edilme korkusuyla durumlarını anlatmaya çekiniyor.