Üsküdar’da parkın ağaçlarını kesen belediye yetkilileri, mahallenin tepkisini çekmemek için kestikleri ağaçların köklerini toprakla kapatarak kamufle etmeye çalıştı. Bir mahalleli ağaçların kesilmeden önceki ve sonraki halini videoya kaydetti.

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi Zebeyde Hanım Caddesi üzerindeki parkta bulunan 20 ağacın kesildiği iddia edildi. Bir mahalle sakini ağaçların kesilmeden önceki ve sonraki halini 3 gün boyunca videoya kaydetti. Park şuanda inşaat için paravanlarla çevrildi. Mahalle sakini, parkta bulunan yaklaşık 20 ağacın ilk önce dallarının kesildiğini belirtti. Ardından ağaçları kökünden taşımak için bir iş makinesinin geldiğini belirten mahalleli, “Göstermelik olarak parkın ön kısmında bulunan 5 ağaç kökünden sökülerek taşındı. Ardından arka kısımda bulunan ağaçlar gizlice kesildi. Mahallelinin tepkisinden korktukları için kesilen kısımlar toprakla kapatılmış.” dedi.

İsmini vermek istemeyen mahalle sakini ise “Mahallede cadde üzerinde bulunan iki parktan birisiydi. Pazarın karşısında bulunuyor, insanlar buraya kamelyaya oturmaya geliyordu. Sıcaktan bunalanların kaçış noktasıydı. Bunca ağaçları keserek yazık ettiler. Göstermelik olarak ön sırada bulunan 5 ağacı kökünden alarak götürdüler. Arka sıradaki ağaçları ise gizlice keserek toprakla kapattılar. Normal bir şey yapsalardı kestikten sonra üzerini toprakla kapatmazlardı. Ağaçlar kesildikten sonra parka ne yapılacağını henüz bilmiyoruz. Paravanları yapmaya başladılar yakında anlaşılır.” diye konuştu.

BELEDİYE: ÖZEL MÜLKİYET OLDUĞU İÇİN AĞAÇLAR KESİLDİ

Üsküdar Belediyesi yetkilisi, “Oradaki ağaçlar kesilmiş, çünkü orası özel bir mülkiyetmiş. Hatta muhtarlık binası da varmış orası da boşaltılmış. Özel mülkiyet belediyeye ait bir alan değil. Ağaçlar Dereboyu Caddesi’ne taşınmış tekrar yeniden dikilmiş. Özel mülkiyet olduğu için orayı boşaltmamız gerekiyordu. Onun için oradaki ağaçlar söküldü. Ağaçlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden araçlarla söküldü. Bizim belediye personellerimizin de yardımıyla daha sonra Dereboyu Caddesi'nde yeniden dikildi. Özel mülk olduğu için oraya ne yapılacağını bilmiyoruz.” açıklamasını yaptı.