Ankara'daki patlamada 3 yakının kaybeden Gebze Belediyesi CHP Meclis Üyesi Dilek Tan, "Ankara’ya barış demek için gittiler, ama o gençlerin barış çığlıklarından korktular. Yılın 365 gününe bir felaket sığdırmaya çalışıyorlar." dedi.

Kocaeli CHP’li milletvekilleri, milletvekili adayları ve il ve ilçe yöneticileri dün Ankara’daki patlamada üç kuzenini birden kaybeden Gebze Belediyesi Meclis üyesi Dilek Tan’a taziye ziyaretinde bulundu. Ankara’da meydana gelen ve 97 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarda Gebze Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Dilek Tan’ın kuzenleri Umut Tan (21), Onur Tan (20) ve Sarıgül Tüylü (36) yaşamını yitirmişti. CHP’li Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Gebze ilçe Başkanı Yakup Yılmaz, milletvekili adayları ve il yöneticileri de yaşanan bu acı olayın ardından CHP’li Meclis Üyesi Dilek Tan’ı yalnız bırakmadı.

Ankara’da yaşanan patlamalarda üç kuzenini birden toprağa vermek zorunda kalan Gebze Belediyesi Meclis üyesi Dilek Tan’a taziye ziyaretinde bulunan CHP’li heyet Tan’a taziyelerini iletti. Dilek Tan ise “Ölüm onlara hiç yakışmadı. Ankara’ya barış demek için gittiler, ama o gençlerin barış çığlıklarından korktular. Yılın 365 gününe bir felaket sığdırmaya çalışıyorlar. Şuan sözün bittiği yerdeyim. Tüm demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum” açıklamasında bulundu.

CHP’li heyet ise yaşanan acıdan dolayı duydukları hüznü dile getirerek terörü lanetledi. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı açıklamada, “Bu acıyı yaşatanlardan tek tek hesap soracağız. Masumların kanı elinde olanlar bizden korksun, hesap verecekleri gün yavaş yavaş yaklaşıyor” dedi. CHP Milletvekili Haydar Akar ise “Sizlerin acısını çok iyi anlıyorum. Oradaki tüm acılar acımızdır” dedi. İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise terörü lanetleyerek, “Terör nereden gelirse gelsin, İnsanlık suçudur. Terörden ve kaostan beslenenler bir gün hesap verecektir.” dedi.