Diyarbakır Hani ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan Jandarma Er Hamza Mutlu, GATA’daki tedavisinin ardından Zonguldak’taki baba ocağına tekbirler ve dualarla döndü.

Diyarbakır Hani ilçesi Jandarma komutanlığında vatani görevinin bitmesine 15 gün kala PKK teröristlerin bombalı saldırısı sonucu ağır yaralanan Ereğlili Gazi Hamza Mutlu, Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki baba ocağına Karadeniz Bölge ve Merkez Komutanlığı tarafından getirildi. Ailesi ve komşuları tarafından karşılanan Gazi Hamza Mutlu’nun babaannesi torununa sarılarak gözyaşı döktü. Hamza Mutlu’nun evine dönmesi nedeniyle babası Ahmet Mutlu tarafından kurban kesildi, dua yapılıp tekbir getirildi.

Diyarbakır Gazisi Hamza Mutlu olay anını hatırlamadığını belirterek, kendisi ile herkesin çok yakından ilgilendiğini söyledi. Gazi Mutlu, “Olayla ilgili bir şey hatırlamıyorum. Kafama darbe aldığım için. Hastaneye gitmişim. Sağ olsun arkadaşlarım rütbeliler çok ilgilendiler. Allah’a şükür bir şey olmadı" dedi.
Gazinin babası Ahmet Mutlu ise bu tür olayları genelde televizyonlardan izlediklerini belirterek kendi başlarına gelince daha farklı duygular içine girdiklerini ifade etti. Baba Mutlu, “Bugüne kadar hep televizyondan duyuyorduk. İnsanın başına geldiğinde daha farklı oluyormuş. Allah’a şükür, Allah oğlumuzu bize bağışladı. Yiyecek ekmeği varmış. Halimize şükrediyoruz" dedi.

Anne Ayşe Mutlu ise konuşmasında Türkiye’ye hainlik yapanların kendi duaları ile yok olacaklarını söyledi. Anne Ayşe Mutlu konuşmasında, "Vatan sağ olsun. hepimizin canı vatana feda olsun. Biz evlatlarımızı bugünler için büyütüyoruz. Oradakiler kahrolsun. O bizim vatanımıza girip de yok etmeye çalışanlar kahrolsun. Cenab-ı Allah onları en kısa zaman da inşallah benim dualarımla yok edecek. Bizim vatanımıza hainlik yapmak isteyenleri Allah ne kısa zamanda yok etsin. benim silahım onlara karşı dua şimdiden sonra” şeklinde konuştu.